REKETIRAO BEOGRAĐANINA: Vođa Delija Ivan Bogdanov uhapšen u Kotoru!

Žrtva prodavala kuću

REKETIRAO BEOGRAĐANINA: Vođa Delija Ivan Bogdanov uhapšen u Kotoru!

Crna Hronika -
Osim Bogdanova privedeni su i Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica (39) i Stevan Arnautović jer su od svog sugrađanina pokušali iznuditi 250.000 evra

KOTOR - Ivan Bogdanov (34) i Marko Vučković (37), vođe navijačke grupe Crvena zvezda, te njihovi prijatelji Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica (39) i Stevan Arnautović (46) uhapšeni su jutros u Kotoru zbog pokušaja reketa u iznosu od 250.000 evra od Beograđanina M. D.

- Svi uhapšeni nakon saslušanja kod tužioca pušteni su da se brane sa slobode - kazao je naš izvor iz policije.Beograđanin M. D. je prijavio da su mu petorica sugrađana tražili da im “plati” 250.000 evra preteći mu smrću ako im ne da novac.

Biznismen iz Beograda, koji živi na relaciji Beograd-Kotor, u Kotoru ima kuću, koju prodaje.

Pretpostavlja se da su “reketaši” tražili novac od njene prodaje. Na teret im se stavlja krivično delo iznuda.

Crnogorski portal CDM javlja da se Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović sumnjiče da su se 1. avgusta sastali sa M.D. u Kotoru i zapretili da će ga ubiti ukoliko im ne isplati 250.000 eura, što je oštećeni odbio.

"Policijski službenici su odmah preduzeli mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela i o događaju obavestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru", saopšteno je iz Uprave policije.

Paljić, Vučković, Bogdanov, Bogdanov i Arnautović su uhapšeni zbog sumnje da su počinili pomenuto krivično delo i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Sektor granične policije UP MUP-a je osumnjičenima izrekao meru otkaza boravka, navodi crnogorski portal.

( Blic/CDM/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track