Srbija

Ponedeljak, 04.08.2014.

14:38

"Esmark mogući partner za Železaru"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s predstavnicima američke kompanije Esmark koja je zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije koja je pokazala nameru da proda Železaru u Smederevu, smatra da je Esmark jedan od kredibilnih potencijalnih partnera, sa kojima će u narednom periodu biti definisan konačan status Železare.

Vučić je u razgovoru s predsednikom Odbora Esmarka Džimom Bušardom istakao značaj očuvanja što većeg broja radnih mesta u Železari, navedeno je u saopštenju.

Esmark stil grupa je jedan je od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i treći proizvođač čeličnih ploča u Americi. Poseduju više postrojenja za preradu čelika.

Vlada Srbije je vlasnik Železare Smederevo od februara 2012. godine kada se povukla američka firma Ju-es stil. Do sada je dva puta objavljivan tender za prodaju Žlezare, ali nije stigla nijedna ponuda, a novog tendera biće, kako je najavljeno, posle razgovora s potencijalnim kupcima.

Dušan Vujović, koga je danas Skupština Srbije izabrala za ministra finansija izjavio je da će tokom ove sedmice biti završen ciklus razgovora sa svim potencijalnim investitorima o preuzimanju Železare Smederevo.

On je novinarima u parlamentu rekao da će potom početi prikupljanje konkretnih ponuda.

„Nisam bio zbog prisustva u parlametnu na sastancima radne grupe za Zzelezaru, ali mislim da će ovih dana biti zaključen taj krug prethodnih konsultacija i pokrenuta sledeća procedura prikupljanja konkretnih ponuda“, rekao je Vujović neposredno nakon izbora na novu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

10 h

Podeli: