Ima kupaca za Zvezdu i Partizan!

Ministar sporta Vanja Udovičić ipak misli da će se mnogo lakše i više klubova privatizovati u unutrašnjosti nego u Beogradu

  • 10

Govoreći o potencijalnim kupcima za klubove u Srbiji, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da ima kupaca za sve, pa i za Partizan i Zvezdu, ali da misli da će se mnogo lakše i više klubova privatizovati u unutrašnjosti nego u Beogradu.

Udovičić je dan ranije najavio da je sve spremno za privatizaciju i transformaciju sportskih klubova. Gostujući na RTS-u, ministar je rekao da je ministarstvo koje vodi završilo istraživanje i prepremilo tri modela koje će predočiti ministarstvu privrede i vladi Srbije.

- Završeno je istraživanje, obišli smo osam, devet zemalja i videli njihova iskustva. Takođe, pričali smo u Srbiji sa ljudima koji su usko povezani sa sportom i i napravili smo opštu sliku - rekao je Udovičić.

On kaže da je na ministarstvu privrede da da model privatizacije i transformacije sportskih klubova, ali da će njegovo ministarstvo biti tu da asistira.

- Mi smo kao tim pripremili dva, tri modela da preporučimo što se može kod nas primeniti. Završnu reč daće ministar privrede i Vlada Srbije - rekao je Udovičić.

On je objasnio da će klubovi koji su osnovani pre 1996. godine, kada je usvojen Zakon o sportu i svi klubovi prešli u udruženje građana, biti privatizovani, dok svi klubovi koji su osnovani posle toga mogu biti transformisani.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    1. avgust 2014 | 11:03

    Evo kako privatizovati Zvezdu: svi oni koji vole naš najveći klub da daju evro mesečno narednih godinu dana. Jednostavno. I da akcionari ravnopravno i neposredno biraju funkcionere kluba.

  • peacemaker84

    1. avgust 2014 | 16:06

    Konačno da se krene sa mrtve tacke!!

  • Vuja PFC

    1. avgust 2014 | 22:09

    Ja sam vlasnik jedne velike kompanije i kupicu u oktobru Partizan za 60,000,000 i dovodim kao pojacanja Dijaru, Kin Jan Hoa.... Cuvajte se konzerve....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA