DIJARA: Želim srpski pasoš, neću odustati od njega!

Iako je papire za dobijanje srpskog pasoša predao 2012. godine, tek pre nekoliko meseci Dijari je rečeno da ne ispunjava uslove za dobijanje našeg državljanstva *Neki drugi sportisti dobijali pasoše posle samo nekoliko meseci - rekao je Dijara

  • 10

Trend da strani sportisti koji nastupaju za Crvenu zvezdu ili Partizan dobijaju srpski pasoš, mimoišao je nekadašnjeg napadača crno-belih Lamina Dijaru, bar za sada.

Crna Mamba je u razgovoru za "Kurir" objasnio da je još 2012. godine podneo zahtev za dobijanje pasoša, a tek pre nekoliko meseci mu je rečeno da ne ispunjava uslove za srpskog državljanstvo.

- Pre nekoliko meseci preciznije krajem maja sam boravio u Beogradu. Otišao sam da se raspitam šta se događa s pasošem budući da već nekoliko godina nisam dobio nikakav odgovor. Tamo su mi rekli kako ne mogu da dobijem državljanstvo, jer sam konkurisao preko sporta, a iz Partizana su dobili papir na kojem piše da više nisam član tog kluba- rekao je Dijara za Kurir i dodao:

- Malo sam razočaran ne i ljut na ljude iz partizana, jer je meni taj klub sve dao. Postoje i drugi načini da dobijem srpski pasoš - rekao je Dijara.

Crna Mamba neće odustati od dobijanja srpskog pasoša.

- Nisam odustao od pasoša. Kupio sam stan na Novom Beogradu, doduše ne na svoje ime, ali se nadam da ću jednog dana steći pravo da bude moj. Voleo bih da živim u Srbiji - rekao je Dijara.

Podsećanja radi srpski pasoš su do sada dobili Kleverson Kordova Kleo, Evandro Gobel i Demarkus Nelson.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA