Rešena misterija broda koji je pronađen ispod Kula bliznakinja (FOTO)

Brod su još 2010. pronašli radnici koji su radili na izgradnji novog Svetskog trgovinskog centra u Njujorku

  • 8

Ostaci broda koji su pronađeni 2010. tokom izgradnje novog Svetskog trgovinskog centra u Njujorku, pokazali su da je drveni brod iz 18. veka napravljen u malom brodogradilištu u okolini Filadelfije.

Stručnjaci kažu da se vreme izrade poklapa sa potpisivanjem deklaracije o nezavisnosti. Pored toga, nakon analize drveta, ustanovljeno je da je isto korišćeno i za izgradnju Doma nezavisnosti gde je proglašen američki ustav i donesena deklaracija o američkoj nezavisnosti.

Što se ostataka broda tiče, arheolozi smatraju da je da on najverovatnije iskorišćen zajedno s drugim otpadom kako bi se popunilo zemljište, odnosno, proširio Menheten prema reci Hadson.

Podsetimo, dve zgrade, poznate pod nadimkom "Kule Bliznakinje" potpuno su uništene posle terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, a američke vlasti su 2006. počele sa izgradnjiom novog nebodera pod imenom "Freedom Tower".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    30. jul 2014 | 20:50

    Na smecu ste ponikli....na smecu zivite.....

  • zmaj od Bosne

    30. jul 2014 | 21:02

    Koji su sruseni americko-cionistickim planom,a ne teroristckim napadom...recite istinu

  • Panta

    30. jul 2014 | 21:11

    " ustanovljeno je da je isto korišćeno i za izgradnju Doma nezavisnosti gde je proglašen američki ustav i donesena deklaracija o američkoj nezavisnosti." Kakve patriotske smicalice za dizanje morala i 'svetosti' tla nad kojim je izvrsen zlocin. Jadna laz....ali dobro smisljena :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA