"Šteta da se ugasi Granit Peščar"

Ministar za rad Aleksandar Vulin poručio je da je šteta da se ugasi Granit Peščar i da je država tu da pomogne a da sindikati i poslodavci treba da sarađuju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

14:08

Default images

Vulin je to izjavio u Ljigu posle razgovara sa predstavnicima uprave i sindikata preduzeća "Granit Peščar" koji su u petak prekinuli štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Zaposleni u građevinskom preduzeću "Granit Peščar" prekinuli su štrajk koji je počeo 24. juna nakon što je dogovoreno da se do kraja avgusta isplate majska i junska plata kao i 20 odsto putnih troškova i dnevnica u zemlji. Vulin je nakon sastanka rekao novinarima da sindikati i poslodavci nisu zaraćene strane i da treba da rade na zajedničku dobrobit, jer su na jednom zadatku i zahvalio predstavnicima tog preduzeća što razumeju jedni druge.

"Ne bi bilo dobro da se ovo preduzeće sada ugasi, jer 198 porodica živi od njega i ima razloga da se nada sigurnijim vremenima", rekao je Vulin.

On je istakao da će dogovor koji je postignut i ispuniti i da je država tu da to garantuje. "Država je tu da pomogne, a ne da kažnjava i zatvara", rekao je Vulin.

Predstavnica sindikalne organizacije Vesna Ivanović rekla je novinarima da je dogovoreno da radnici prime aprilsku platu do 10. avgusta, a do kraja tog meseca i majsku, kao i zaostale putne troškove i dnevnice.

"Dobili smo garanciju da će dogovor biti ispunjen i verujemo u to", rekla je Ivanović, ističući da su radnici već u petak prekinuli štrajk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: