Najnovije vesti
Vesti Društvo
Er Srbija od sutra ponovo leti za Tel Aviv

Er Srbija od sutra ponovo leti za Tel Aviv

Nacionalna aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je danas da od subote, 26. jula, ponovo uspostavlja redovne letove ka međunarodnom aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu.

389599_airserbiaplane
389599_airserbiaplane

Er Srbija će nastaviti da prati razvoj situacije pri čemu će bezbednost putnika i posade uvek predstavljati prioritet”, navedeno je u saopštenju Er Srbije.

Kompanija Er Srbija je u sredu, 23. jula, donela odluku da suspenduje sve letove ka Tel Avivu, radi bezbednosti putnika i posade, a kasnije istog dana je tu suspenziju produžila na još 48 sati.

Posle vesti o raketi koja je u utorak, 22. jula pala blizu aerodroma u Tel Avivu, EASA je preporučila evropskim avio-kompanijama da obustave letove za i iz Tel Aviva, pošto je to samostalno već učinilo više evropskih kompanija.

Američka Federalna uprava za avijaciju zabranila je svim kompanijama iz SAD da lete za i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu, a letove za Izrael suspendovale su i vodeće vazduhoplovne kompanije iz Nemačke, Francuske i Holandije, Kanade.