Petak, 25.07.2014.

15:14

Doživotna bivšem predsedniku

Sud u Kirgiziji osudio bivšeg predsednika Kurmanbeka Bakijeva, koji je napustio zemlju, na doživotni zatvor zbog gušenja antivladinih demonstracija 2010.

Izvor: Beta

Default images

Bakijevu će biti oduzeta i imovina.

U odsustvu su takođe osuđeni i mlađi brat bivšeg predsednika Janibek Bakijev, bivši šef službe za zaštitu državnih zvaničnika, kao i sin bivšeg predsednika. Brat je osuđen na doživotni zatvor, a sin na deset godina.

Još dva zvaničnika koja su delovala po naređenjima Janibeka Bakijeva osuđeni su na po 25 godina zatvora, a bivši šef bezbednosti na 20 godina.

Svi su proglašeni krivim za gušenje antivladinih demonstracija u ovoj bivšoj sovjetskoj republici 7. aprila 2010. kada je poginulo 80 ljudi a 300 je povređeno, i kada je bivši predsednik Kurmanbek Bakijev bio primoran da napusti zemlju.

Bakijev i njegovi saradnici sada se nalaze u Belorusiji. Oni su više puta odbacili optužbe protiv njih i rekli da se protiv njih vodi politički proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: