NOVI NAPADI: Hamas ispalio tri rakete na izraelski aerodrom

- U 11,45 (08,45 po Griniču) Brigade Kasam su bombardovale aerodrom Ben Gurion sa tri rakete M75 - navedeno je u saopštenju vojnog krila Hamasa. Napad se dogodio dan nakon što su evropske i aviokompanije iz SAD-a obnovile letove ka Tel Avivu

  • 5

Palestinska islamistička organizacija Hamas saopštila je danas da je ispalila tri rakete na izraelski međunarodni aerodrom Ben Gurion kraj Tel Aviva, dan nakon što su neke evropske i aviokompanije SAD obnovile letove nakon dva dana suspenzije.

- U 11,45 (08,45 po Griniču) Brigade Kasam su bombardovale aerodrom Ben Gurion sa tri rakete M75 - navedeno je u saopštenju vojnog krila Hamasa.

EU i SAD su obustavile sve komenrcijalne letove nakon što je jedna raketa iz Gaze u utorak pala blizu pista.

Time su vazdušne veze Izraela sa spoljnim svetom bile praktično obustavljene, a Hamas je to proglasio "pobedom", u sukobu koji je danas nastavljen 18. dan zaredom.

Broj poginulih u Gazi dostigao je 815, rekao je portparol hitnih službi Ašraf al Kidra, kako prenosi AFP, a AP navodi da je ubijeno 817 Palestinaca, a ranjenih je više od 5.000.

Kidra je precizirao da je poginula jedna trudna žena i visoki zvaničnik islamskog džihada.

Hirurzi su spasili život nerođenog deteta te 23-godišnje žene, nakon što je u vazdušnom udaru pogođena kuća u Dir el- Balahu u centralnom delu pojasa Gaze.

U drugom udaru ubijen je portparol vojnog krila Islamskog džihada Salah Hasanein i njegova dva sina od 12 i 15 godin u udaru na južni grad Rafa, rekli su siti izvori, kako prenosi AFP.

U četvrtak je u jednom od najkrvavijih dana sukoba pgonulo 115. ljudi. Na izraelskoj strani poginula su 32 vojnika i tri civila, uključujući radnika iz Tajlanda.

Ovo je najkrvaviji sukob na toj teritoriji od tronedeljne izralske ofanzive na Gazu, koja je počela krajem 2008. godine Organizacije za ljudska prava navode da su 80 proceneta poginulih civili, mnogi među njima žene i deca.

Izraelska vojska je navela da je danas pogodila 45 meta u Gazi, uključujući vojni komandni most, a ekstremisti su nastavili da ispaljuju rakete u Izrael i jedna je pogodila praznu kuću, kako je receno.

Palestinska strana navodi da je rano jutros pođeno 30 kuća u pojasu. Vojska je do sada mobilisala 65.000 rezervista za ovu ofanzivu, koja je 17. jula prerasla u kopnenu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    25. jul 2014 | 14:26

    I sta je ovo ako nije cista provokacija.... pa onda ajde opet zivi stit od dece... pa malo nozevima jure fudbalere pa kao Izrael okupator.... istrebite terorizam. Svom silom po Hamasu... sto jave i sto brze.

  • Proka

    25. jul 2014 | 19:56

    Hamas=Iran, a Iran je jedina zemlja na svetu koja je javno slala mudžahedine u Bosnu da ubijaju Srbe i kada vidim ovde da neko brani Hamas stomak mi se okrene, ni jedan Izraelac se nije borio protiv Srba, a Hamas jeste

  • Bojan

    26. jul 2014 | 10:12

    Ništa, sada Izrael neka pokaže kako se uzvraća. Palestinci da vole svoju decu, nebi lansirali rakete iz naseljenih mesta. Da smo se mi branili kao Izrael, sada bi idalje Kosovo bilo Srpsko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA