Albanci tuku turiste u Hrvatskoj

J.KERBLER

22. 07. 2014. u 23:07

Konobar u restoranu ”Beli san”, Albanac Hajdin Bilali pretukao gosta iz Holandije, koji se požalio što dugo čeka hranu

ZAGREB: OD STALNOG DOPISNIKA


Neverovatni incident dogodio se u Poreču, kada je konobar u restoranu ”Beli san”, Albanac Hajdin Bilali pretukao gosta iz Holandije, koji se požalio što dugo čeka hranu.

Nesrećni turista dobio je od konobara udarac bokserom, a lekari su izveli dva operativna zahvata kako bi mu spasili život. Sve se dogodilo u samom centru Poreča, koji je prepun turista, koji nisu mogli da veruju da prisustvuju takvoj nemiloj sceni.

Turistu iz Holandije, trideset i osmogodišnjeg gosta koji je sa porodicom želeo da večera, a završio je sa prelomom vilice, nosne kosti, potresom mozga i otvorenom ranom na glavi, odmah je posetio i hrvatski ministar turizma Lorencin koji se izvinio.

Ali, incident je takav da će morati da interveniše i lokalna vlast, jer vlasnik restorana Albanac Hajdar Bilali i članovi njegove porodice izazivaju stalne incidente. Tako je deda napadača u dva navrata pokušao da ubije i bivšeg gradonačelnika Poreča, a nakon toga je osuđen na 13 godina zatvora.

Porodica Bilali povezana je i sa albanskim dilerom droge Januzom Dervišijem, a umešani su i u brojne druge ilegalne radnje. U Poreču teraju strah u kosti lokalnom stanovništvu.

Ostaje međutim neverovatno da Albanci duž Jadrana imaju lokale na najboljim mestima, a sve češće izazivaju incidente, kojih se stidi cela Hrvatska. Sada se predlaže da se porodici Bilali oduzme dozvola i zatvori ugostiteljski objekt u kojem je konobar pretukao gosta.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Miladin

23.07.2014. 00:33

Da da, to je ta bratija................bas je lepo more.... lepo etnicki cisto..........od Srba....

Zoran1

23.07.2014. 04:56

Zar nisu tvrdili da su Albanci dobri fini i civilizovani ljudi? Sada nemaju pravo da se zele nak trpe batine.

Slavko

23.07.2014. 05:20

Tako im i treba kad su primili Siptare u ljepu njihovu.Neka ih prime sto vise, neka ih potpuno okupiraju, mozda ce tada imati malo vise respekta za Srpsku borbu na Kosovu.

savo arizona

23.07.2014. 06:18

Ovo da se desi u Americi odma se pecati pljeni imovina vlasnika dok sud ne donese odluku.U mnogim slucajevima sva pokretna i nepokretna imovina se oduzima za ostetu nastradalog.

Putnik

23.07.2014. 06:24

Ovo je idealno da Hrvati vide sta su Albanci, A sta bi tek bilo da ih imaju dva miliona. Hrvati nemojte da se ljutite na vasu bracu Albance,oni su vam najvernija braca.

вук

23.07.2014. 11:54

Арнаут, па још надахнут тековинама тисућљетне културе... А и боксер се нашао при руци... Мада, не треба искључити ни могућност да се ради о великосрпско-хегемонистичкој ујдурми. Можда је Холандез говорио српски и то екавицом? Или је протестовао што јеловник није одштампан ћирилицом?

zoran

23.07.2014. 14:03

Hrvatska je banana drzava kao i Srbija, samo kora njihove banane jos nije toliko gnjila kao nasha, ali je veoma blizu. U svakoj normalno drzavi celokupna porodica bi bila odavno proterana, kakav crni restoran i ostali bakrachi. Znaju da shuruje sa narko dilerom i jos je na slobodi..ha,ha..pa, jadnici, pare za restoran je zaradio od droge, od chega drugog..? Da nije unovchio nauchni patent..? Od cheag Kosovo zivi no od droge..No, palcaju oni one sa vrha da cute, to je problem.

Sttanko

23.07.2014. 21:25

Kosovarski bandit Hajredin Bilali mlati po Hrvatskoj i niko mu ništa ne može, jer dobro podmazuje. Ovo mu nije prvo prebijanje, ali ima dovoljno para. Poreč, Umag, severno primorje, sve je to krcato šiptarskim picerijama, kafićima, diskotekama, igraonicama, pekarama, poslastičarnicama. U pitanju je velika invazija šiptarskog kriminalnog kapitala na hrvatsko more. Tu nema spasa, jedan Šiptar dovlači za sobom desetoro potencijalnih "investitora". Njih jedino Hrvati mogu da vole.

Kiseli

23.07.2014. 21:37

Šiptari batinaju po Primorju, a i po ostrvima. Ima dosta incidenata. Drenički i prištinski narko-karteli masovno investiraju u hrvatsko more, da operu novac. Ogroman novac od hrvatskog turizma se sliva u Prištinu. Može se slobodno reći: Hrvatska radi - Priština se gradi.

Croata

24.07.2014. 12:01

Svi ovi komentari koji navode neku toboznju ljubav našu prema šiptarima su ono bas bezveze da ne upotrijebim neku goru riječ. Ako smo nesto naučili u bivsoj drzavi je bas suprotno -mrziti šiptare. I to ne zato sto je siptar vec zato sto to nije normalan, kulturan i pošten čovjek i što je sirov i divlji. Mnogi od nas razumiju vas problem s njima i vjerujte velika vecina je u tom sporu na vasoj strani. U svakom pogledu vi ste nam puno bliži i omiljeniji nego oni i to nemjerljivo. A politika fuj

Djoka

25.07.2014. 21:27

@Croata - Pocinjem da sumnjam dalii si upste Croata ili nedaj Boze,nesto crnje i gore!Gedza Srbenda :) :) Dodji u Beograd.Ponovo prave BIP-ovo pivo...

Croata

29.07.2014. 18:34

@Croata - BIP pivo veliš. ma to je najjače na svijetu. Dok sam bio u Beogradu zvali smo ga Budalo Idi Pišat. Da ti Djoko nisi šipak?

Gvido

24.07.2014. 12:25

Skoro beše jedan slučaj, kada je Šiptar-pekar na nekom ostrvu platio batinaše da pretuku meštane. Ovo je brzo zataškano i Šipac i dalje diluje svoj "kruh" na tom "otoku". Nigde nema mira, gde su oni. Ustvari, ima malo, dok su u manjini. Ali, kad budu većina, onda meštani moraju u selidbu, medju civilizovan svet. Hrvatskoj, tek dolaze nevolje, ali ih ne žalim. Nisu ni oni nas.

Ranko

24.07.2014. 12:38

Čitam, kako su "hrabri" kosovarski divljaci, njih petoro, hrabro pretukli Holandjanina u prisustvu žene i četvoro dece. I to bokserom, da bi dobro zapamtio, kad je prigovorio. Prebiše ga, i kao pravi junaci pobegoše. Treba ih sve vratiti ispod svojih Prokletija ili ekspedovati na neko pusto ostrvo. Ni malo ne volim Hrvate, ali ne mogu da se načudim, kako su pustili te divljake u Hrvatsku?

GALEB BIJELI

24.07.2014. 18:23

@Ranko - RANKO- ma -čovječe božji- mi smo do 1991.godine bili jedna država,t.j. državna zajednica! Svi su se svugdje mogli naseliti .Dolazili su ovamo kao slastičari,medjusobno se pomagali i dovlačili rodbinu.Potom su neki došli i kao pekari,te radnici u brodogradilištima Rijeka i Split. Nakon raspada i dovoljno dugog boravka dobili su državljanstvo, i što ćete sada? Znam puno neprijatnosti u kontaktu sa njima,ali zakon u EU je jednak za sve. Pozdrav!

Albanac

05.08.2014. 11:37

Nisu svi Albanci oni koi stvare probleme. Ako uz jedan vakov incident izvlece zaklucak da svi albanci su nasilni i kriminalci, onda svi srbi su kriminalci ko Milosevic, svi Hrvati su lopove ko Sanader... Ovo je tekst i naslov puno sa stereotipama koi su recidivi iz katastrofalne politike Milosevica (najvece za sami srbe), koja je imao za osnove kreiranje anti-albansko, anti-hrvatsko, anti-svetsko mislenje u vecinama srbi. Nastavite ovako pa cete otici u pakao, gdje mozete videti i vas Slobo