Vesti

2

Užičani na 32 stepena bez pijaće vode

Autor: VV/SA

Izvor: Tanjug

Užičani na 32 stepena bez pijaće vode

Izvor: Foto: Wikipedia

“Za sada su na ulicama grada samo pokretne cisterne sa pijaćom vodom, jer još nisu gotove analize ispravnosti za 15 stacionarnih cisterni. Pekara Sreten Guduricsh ima svoju cisternu sa vodom i proizvodi hleb nesmetano i u količinama koje su potrebne gradu”, rekao je za zamenik gradonačelnika Užica Vidoje Drndarević.

U Opštoj bolnici Užice osim hemodijalize, rade se sve vrste dijagnostike i operacije, izjavila je za Tanjug direktorka ove zdravstvene ustanove Jelena Raković Radivojević.

“Pacijente za hemodijalizu upućujemo u Prijepolje, Loznicu i Čačak dok ne obezbedimo dovoljan broj cisterni, koje bi priključili na dijalizu. Pacijenti i osoblje bolnice snabdeveni su dovoljnim količinama flaširane vode za piće, kao i za pripremanje hrane”, kaže Radivojevićeva.

Gradski bazen u Užicu ima svoj sistem za prečišćavanje vode i radi, tako da Užičani rashlađenje mogu potražiti na njemu, jer voda na Gradskoj plaži na Ðetinji nije za kupanje.

Užičani koji se posle šest meseci ponovo pijaćom vodom snabdevaju sa cisterni ogorčeni su što se ponovo suočavaju sa ovim problemom.

Od nedelje je u Užicu zbog ponovne pojave algi i nematoda u vodi za piće proglašena vanredna situacija.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević izjavio je ranije danas da će taj grad dobiti zdravu pijaću vodu za nekoliko dana ukoliko se pokaže da ne postoje alge na izvoru, na Sušičkom vrelu.

Milošević je za RTS rekao da se, s obzirom na ozbiljnost situacije, ne može očekivati da analize budu gotove odmah, ali da je moguće da danas budu poznati preliminarni rezultati analize vode sa izvorišta.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

pada vlada

sta se brinete uzicani i svi ostali gradjani u nevolji. veliki spasitelj, supermen feketic, covek koji je preplivao silna poplavljena podrucja se sprema da nadje trajno resenje i za vas, hehehehehe "bice, trebalo bi, mi cemo, u planu je, nemam nikakav problem s tim"... ovo je najgori premijer u istoriji zemlje... on je rekorder u tome koliko moze puno i mnogo u toku kratkog perioda da obeca a da pri tom nista ne ispuni i da se posle pravi lud... a vi ovce za sisanje i dalje glasajte za njega...

olga

Gde je Vučić sa svojim stručnjacima da se oglase i objasne šta će da preduzmu.Rušite tu vladu što pre inače vam se crno piše.