Trovanje učenika u Prištini

U Urgentnom centru Prištine, danas popodne primljeno je oko 100 učenika osnovne škole „Hivzi Silejmani“ u Kosovo Polju sa simptomima trovanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2009.

19:15

Default images

U Urgentnom centru i klinikama Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) je oko 100 učenika osnovne škole "Hivzi Sulejmani" na Kosovu, koji se žale na teškoće u disanju, bolove u glavi i stomaku. Direktor KBCK Idriz Uljaj je rekao da bolesnici imaju "tipične simptome upotrebe neke vrste otrova i da se obavljaju sve analize".

Učenici su izjavili da su osetili jedan neprijatan miris, nekoliko trenutaka pre pocetka bolova u trbuhu i problemima disanja.

Policija Kosova i KFOR su pomogli u hitnom prevoženju učenika. Učenike u bolnici su posetili ministar zdravlja Aljus Gaši i ministar obrazovanja Enver Hodžaj.

Nakon posete pacijenata i nakon razgovora sa odgovornim lekarima i ekipe koju je formiralo ministarstvo, zdravstveno stanje učenika se poboljšalo. Na osnovu podataka koje imamo veci broj učenika je pušteno iz bolnice a ostalo je 5-6 učenika na daljem lečenju“, rekao je Enver Hodžaj, ministar obrazovanja u Vladi Kosova.

„Za mene kao ministar obrazovanja i Vladu Kosova definitivno jedna takva situacija je veoma teška, budući da je izazvala zabrinutost porodica ali i građana Kosova“, kazao je ministra Hodžaj.

„Očekujemo rezultate 20 uzoraka krvi koji su uzeti od 20 učenika, koje će se uputiti u laboratoriju kako bi se utvrdilo da li se stvarno radi o trovanju“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: