Capital.ba

Mesić o brodogradilištima i koridoru 5C

01.10.2009. / 18:13

mesicOSIJEK, “Ima razloga sumnjati da nešto nije u redu oko poslovanja brodogradilišta, jer nema logike da kooperanti dobro posluju, a oni koji daju posao da su u gubitcima”, komentarisao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas u Osijeku jučerašnji prvi krug natječaja za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta, na koji su stigle dvije ponude.

Odgovarajući na pitanje novinara dodao je kako natječaji moraju biti kvalitetno pripremljeni, te da problem rješavanja hrvatske brodogradnje treba ozbiljno analizirati.

Mesić je također izjavio kako na primjer u Kubi, gdje je nedavno boravio, postoji veliko zanimanje da im hrvatska brodogradilišta grade ophodne i ribarske brodove, dodavši da je hrvatska brodogradnja poznata u svijetu.

Posebno je istakao važnost gradnje koridora 5C u Osječko-baranjskoj županiji i mosta preko rijeke Drave, kazavši kako je upravo taj cestovni smjer koji povezuje jug i sjever i Jadran s Evropom, od velike važnosti ne samo za Osječko-baranjsku županiju već i cijelu Hrvatsku.

Dodao je kako je taj projekt hrvatski prioritet.

“Budućnost Slavonije i Baranje je svijetla, ali je nužan gospodarski oporavak, a na Vladi RH je da svojim mjerama u tome pomogne”, kazao je Mesić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!