Izraelci oborili Hamasove rakete iznad Tel Aviva

Rakete ispaljene iz pravca pojasa Gaze, večeras su oborene iznad Tel Aviva, saopštila je izraelska vojska.

Rakete ispaljene iz pravca pojasa Gaze, večeras su oborene iznad Tel Aviva, saopštila je izraelska vojska.

Vojska je saopštila da je presrela rakate iznad Tel Aviva, a na televiziji su emitovani snimci na kojima se na nebu vide pogođene letelice.

S druge strane, u izraelskim vazdušnim udarima u pojasu Gaze danas je stradalo 30 Palestinaca, čime se od početka novog izraelsko-palestinskog sukoba broj žrtava popeo na 135.

Savet bezbednosti UN pozvao je danas Izrael i islamski pokret Hamas da okončaju vatru i da poštuju međunarodne zakone za zaštitu ljudskih prava.

Izraelska ofanziva pokrenula je najžešće borbe Izraela i Palestinaca od osmodnevnih borbi u novembru 2012. godine.

  • Jan Chi

    12.07.2014 20:02
    Ceo Izrael se nalazi pod raketama Hamasa,a veceras je doslo do novog napada iz Libana na Tiberias i okolinu. Hamas salje rakete na sve strane u nameri da izazove ljudske zrtve, ali mu za sada to ne polazi za rukom. U subotu ujutru u cetiri su gadjali Ber Sevu, kao i dva puta popodne,a jos jedna je bila oko 22 sata po lokalnom vremenu. Nijedna nije pala u grad, verovatno ce biti jos tokom noci. U petak uvece je pala raketa u Ber Sevi na jos jednu kucu i potpuno je srusila, jer je kuca od drveta, a zena od 80 godina je samo lakse povredjena. Izrael ce nocas zestoko napasti Gazu i vec se radi na pozivu gradjana da napuste svoje stanove u nekoliko kvartova.Hamas je priznao da koristi civile kao zivi stit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet