Sreda, 09.07.2014.

19:38

Održati sednicu o turskim brodovima

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović zatražio sednicu kako bi se razmotrilo uplovljavanje turskih vojnih brodova kod Neuma.

Izvor: Beta

Default images

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović zatražio je danas sazivanje vanredne sednice kolektivnog državnog predsedništva kako bi se razmatrilo moguće uplovljavanje vojnih brodova Turske u BiH na području Neuma, saopšteno je iz Radmanovićevog kabineta.

Savet ministara BiH juče nije dao saglasnost za održavanje "otvorene morske vežbe" Akademije ratne mornarice Turske, koja je trebalo da bude održana od 14. do 19. jula dok Neuma.

Održavanje vežbe snaga Turske kod Neuma predložilo je Ministarstvo bezbednosti BiH, ali je Savet ministara BiH odbio taj predlog.

O uplovljavanju turskih brodova u Neumski zaliv usprotivili su se opštinski zvaničnici i stanovnici Neuma, tvrdeći da bi se prisustvo ratnih brodova negativno odrazilo na turističku sezonu i eko-sistem.

Oni su najavili proteste ukoliko se turskim brodovima dozvoli ulazak u Neumski zaliv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

19 h

Podeli: