Modernizacija vojske uz pomoć Rusa

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je cilj da se modernizacija vojske uz pomoć ruskih partnera podigne na mnogo viši nivo.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

09:03

Default images

Gašić je, u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je to propušteno u prethodnih 12 godina, jer se u toj oblasti ništa nije ulagalo i da vojna industrija može da bude značajan zamajac razvoja Srbije.

Ministar odbrane je istakao da je želja vlade da iskoristi trgovinski sporazum, koji je potpisan sa Rusijom u prethodnom periodu radi podizanja privrede i da je značajno potpisivanje ugovora o Južnom toku.

Gašić je naglasio da je bitna energetska stabilnost zemlje, da Srbija ima stabilno snabdevanje gasom, jer će biti podignuta gradjevinska industrija i da se otvaraju Srbiji novi kreditni aranžmani sa povoljnim kamatnim stopama.

Ministar odbrane je rekao da je Srbiji bitno rusko tržište, pomoć "Fijatu" u izvozu u oblasti autoindustrije, da je pre četiri ili pet godina dobijen kredit koji nije iskorišćen, da je bitno raditi na modernizaciji železnice, da ima puno prostora u oblasti transfera tehnologija i u vojnoj industriji.

Gašić je rekao da je želja vlade put ka EU, ali da Srbija ne naruši odnose sa Rusijom i da Srbija želi da ima partnere i na istoku i na zapadu.

On je naglasio da kada je u pitanju kriza u Ukrajini i Nemačka poštuje stav Srbije koja ceni teritorijalni integritet svake članice UN i kojoj je bitno pitanje Kosova i da se Srbija sve više ceni u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: