Vesti

0

U zatvor zbog pretnje finansijeru stranke

U zatvor zbog pretnje finansijeru stranke

To je predviđeno amandmanom Liberalno demokratske partije na Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti koji je prihvatila Vlada, čime je on postao sastavni deo zakona.

Vlada je prihvatila i amandman poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić kojim se precizira da Agencija za borbu protiv korupcije nakon obavljene kontrole finansijskih izveštaja političkog subjekta može uputiti Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) zahtev za obavljanje revizije tih izveštaja, "u skladu sa zakonom kojim se uredjuje nadležnost DRI". U prvobitnom tekstu stajalo je da se zahtev može uputiti "u skladu sa zakonom".

Prihvaćeni su i amandmani Gordane Čomić kojima se precizira da sadržinu godišnjeg finansijskog izveštaja bliže uredjuje direktor Agencije za borbu protiv korupcijem i predvidja da je zabranjeno da političkog subjekta finansira zadužbina ili fondacija.

Skupština Srbije počela je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti koji, prema rečima predlagača, treba da omogući
transparentan rad i finansiranje političkih stranaka.

Na taj zakonski predlog poslanici opozicije i vladajuće koalicije podneli su ukupno oko 130 amandmana, od kojih je vlada prihvatila 14.

U medjuvremenu, Odbor za pravosudje i upravu predložio je četiri amandmana, medju kojima je i onaj kojim se traži preciziranje izbornog jemstva. Vlada je prihvatila nekoliko amandmana Nove Srbije kojima se preciziraju pojedine odredbe.



 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR