Pucnjava u Obrenovcu: Svađa potegla oroz?

J. D. LjUTIĆ

07. 07. 2014. u 15:52

U današnjoj pucnjavi ispred obrenovačkog kafića „Kasper“ ranjen Igor M. (23). Napadač odranije poznat policiji i za njim se intenzivno traga

IGOR M. (23) danas je, posle kraće svađe, teško povređen u pucnjavi ispred obrenovačkog kafića „Kasper“. Napadač koji je upucao Igora M. je pobegao, ali je identifikovan i policija za njim intenzivno traga. Ranjeni mladić prebačen je, u svesnom stanju, kolima Hitne pomoći u beogradski Urgentni centar, na reanimaciju.

Igor M. i njegov napadač sedeli su u bašti kafića i razgovarali, s obzirom na to da se poznaju odranije. U jednom momentu, oko 13.30, iz zasad nepoznatih razloga su se posvađali, pa je napadač rekao Igoru: „Ne možeš ti mene da vređaš„. Onda je ustao i otišao.

Međutim, koji minut kasnije, napadač se vratio u kafić i iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u Igora M. ranivši ga u predelu grudi, stomaka i u jednu ruku. Nakon toga je pobegao sa lica mesta.

- Videla sam dvojicu momaka da sede u bašti kafića - kaže devojka, koja je očevidac nemilog događaja. - Onda sam, začula nešto što je ličilo na pucanje petardi, pa nisam reagovala. Međutim, kad sam videla da je jedan od momaka pao na zemlju, da je krvav i doziva pomoć, sve sam shvatila...

Devojčin drug iz obližnjeg kafića je, videvši šta se dogodilo, telefonom pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Mladić koji je pucao nestao je iz bašte kafića, kada su na lice mesta stigli lekarska ekipa i policija. Ranjeni Igor M. je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Kako „Novosti“ saznaju, do bolnice je bio sve vreme u svesnom stanju, ali je obilno krvario i žalio se na jake bolove. Odmah po prijemu u UC, odvezen je u operacionu salu.

Policija je obavila uviđaj, uzela izjave od svedoka i identifikovala napadača, za kojim se intenzivno traga. Istraga bi trebalo da pokaže razlog danaašnjeg obračuna u centru Obrenovca, ali se nezvanično priča da je, najverovatnije, reč o neraščišćenim računima vezanim za drogu između Igora M. i napadača.

Kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih MUP Srbije, napadač i ranjeni Igor M. poznati su policiji kao sitni narko-dileri. Protiv njih su podnošene krivične prijave i zbog raznih drugih krivičnih dela.


ŽIVOTNO UGROŽEN

Operacija teško povređenog Igora M. koji je u pucnjavi ranjen u ruku, grudi i stomak, trajala je danas skoro četiri sata.

- Operacija je završena i pacijent se nalazi na Odeljenju intenzivne nege - kaže za „Novosti“ Aleksandra Berić, portparol UC. - U teškom je stanju, životno je ugrožen, s obzirom da ima povrede opasne po život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije