Svet

Nedelja, 06.07.2014.

16:13

Porez na pivo im skočio za 200%

Dekretom predsednika Egipta porez na cigarete je porastao za 50 odsto, a na pivo za 200 odsto.

Izvor: Beta

Default images

Ta odluka, najnovija je u nizu uredbi čiji je cilj smanjenje velikog deficita državnog budžeta koji je tri godine od prevrata na oko 12 odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Predsednik Abdel-Fatah El-Sisi, bivši komandant Vojske, izabran za šefa države prošlog meseca, najavio je teške odluke radi oživljavanja propale ekonomije.

Ovog vikenda el-Sisi je delimično ukinuo subvencije za gorivo što je politički osetljivo pitanje koje su izbegavali prethodni lideri Egipta.

U Egiptu čijih skoro 50 odsto stanovnika živi u siromaštvu, državne subvencije za gorivo i osnovne namirnice odnose četvrtinu državnog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: