DAČIĆ O POBUNI SOCIJALISTA: Manite se Če Gevare, SPS mora da preživi!

- Sad da odemo u partiju, pitamo da li hoće da ruše vlast i odu u opoziciju, šta mislite kako bi glasali? Pa ne budite smešni. SPS treba da bude u vlasti ne da bi ostvarivao svoje ciljeve, već da bi radio nešto korisno - kaže lider SPS-a

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da njegova stranka ima interes da preživi ovaj period i pronađe svoje mesto na političkoj sceni, a da ako neko u SPS ima suprotne stavove od njegovih i stavova Vlade treba da mu izađe na crtu na kongresu stranke.

Gostujući u emisiji "Kažiprst" na TV B92, Dačić je rekao da je uveren da kada bi se danas u SPS glasalo o odlasku u opoziciju, da bi ishod bio jasan - svi bi bili za ostanak u Vladi.

- Sad da odemo u partiju, pitamo da li hoće da ruše vlast i odu u opoziciju, šta mislite kako bi glasali? Pa ne budite smešni. SPS treba da bude u vlasti ne da bi ostvarivao svoje ciljeve, već da bi radio nešto korisno, a to je jedini način da se afirmativno predstavite javnosti - naveo je on.

On je u vezi sa istupima u javnosti funkcionera SPS-a Branka Ružića i Milutina Mrkonjića rekao da ako neko hoće da podržava SPS samo zbog funkcija, a da ne podržava kada ih nema onda je to pogrešan pristup.

- Zato se manite priča o Če Gevari, poručujem i njima, a možda i nekim drugima - legitimno je razgovarati o svemu, ali se mora razmisliti o alternativi - rekao je Dačić.

On je rekao da je Ružiću zamerio što je gostovao u emisiji "Utisak nedelje" jer ne treba da "učestvuje negde gde će tu Vladu napadati".

Što se tiče Mrkonjića, koji je Ružićev nastup "podržao" preko Tvitera, Dačić je rekao "da li vi stvarno mislite da Mrkonjić zna da se prikači na Tviter".

Komentarišući medijske napise da Ružić želi da ruši premijera Aleksandra Vučića, Dačić je rekao da je zaprepašćen "tolikim značajem za Ružića".

- On je mlad čovek, a politika se vodi glavom, a ne nekim drugim delovima tela - rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da se ne krije iza "vodeće uloge" premijera i dodao da "nije logično i nije normalno" da SPS ima politiku suprotnu od Vlade.

- Ne krijem se iza vodeće uloge Vučića pa da sutra kažem - drugačije sam mislio - rekao je Dačić.

"BEOGRAD NA VODI DOBAR PROJEKAT"

Ivica Dačić ocenio je danas da "nema dileme" da je projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa "Beograd na vodi" dobar i da ga treba podržati.

- To je dobar projekat i tu nema dileme. Taj projekat je cilj kome se teži i ne može da bude loš i da ima negativne posledice - rekao je Dačić i naglasio da "nije dovoljan jedan korak napred, već da su potrebni veliki koraci napred".

Dačić je, gostujući u emisiji "Kažiprst" na TV B92, rekao i da je prisustvovao nedavnoj promociji tog projekta, ali da ga "nisu snimali".

Na pitanje šta misli o postavljanju bilborda u gradovima po Srbiji - "Slavimo Beograd", rekao je da "ne zna i da nije u toku", ali da smatra da svaki grad u našoj zemlji treba da se razvija nezavisno od Beograda.

- Neko to može da shvati kao provokaciju, ali ja mislim da je to više deo onih koji se bave marketingom i reklamama, a ne stvar političara. Sigurno nije Vučić naredio da se bilbordi postave - rekao je Dačić.

Na pitanje da li je za to da se ispita odgovornost u vezi sa saniranjem posledica katastrofalnih poplava u maju budući da o tome nema pomena u izveštaju Vlade, Dačić je rekao da je "apsolutno za to da se ispita da li je bilo propusta i to u svim pravcima".

On je, pak, naveo da su u novonastaloj situaciji posle poplava morale da se "valjano ispoštuju sve potrebne procedure".

- Ako radite bez valjanih procedura, onda ste na tapetu zašto ih niste ispoštovali - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbenda

    4. jul 2014 | 15:18

    dacicu ti jos nisi svestan da je tvom sps odavno odsviralo stojis jos samo na jednoj staklenoj nozici veruj mi srbenda prorok

  • Raso

    4. jul 2014 | 13:57

    Ovaj misli ako se druzi sa voćkom.niko mu nista ne može.varaseeee

  • Pavijan

    4. jul 2014 | 12:49

    Ti si legenda, svaka cast na komentarima gospodine Dacicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA