Fudbaleri Crvene zvezde neće učestvovati u trci za Ligu šampiona, za šta su se posle šest sezona izborili na terenu, neće ih biti ni u borbi za utešnu Ligu Evrope, jer uprava nije poštovala UEFA fer-plej u finansijskom poslovanju, ali će zato navijači crveno-belih 5. avgusta gledati svoje ljubimce u prijateljskom meču s ni manje ni više nego nemačkim viceprvakom i jednom od najboljih ekipa današnjice Borusijom Dortmund, srpskih reprezentativaca Nevena Subotića i Miloša Jojića.

Novi Zvezdin generalni sekretar s ovlašćenjima sportskog direktora, Zvezdan Terzić, ugovorio je duel s „milionerima“, na neutralnom terenu u Vaduzu, što će ekipi novog trenera Nenada Lalatovića biti spektakularna generalna proba za startni susret narednog domaćeg prvenstva, 9. avgusta s Radničkim iz Niša. Dok će izabranicima Jirgena Klopa tih 90 minuta biti samo provera više za još jedno izdanje Bundeslige, koja startuje u poslednjoj nedelji osmog meseca.

Pre ovog atraktivnog izleta u Lihtenštajn, Nenad Milijaš i ostali biće gosti i dva belgijska kluba, Genka i Mehelena, s bivšim trenerom crveno-belih Aleksandrom Jankovićem na klupi, sredinom jula. Prethodno će u Sloveniji odigrati još tri test utakmice, najverovatnije s tamošnjim rivalima, a crveno-beli na taj deo priprema odlaze ove subote, posle višednevnog „zagrevanja“ u Beogradu.

Mrđa završio u Japanu

Dragan Mrđa je pronašao novi klub. Posle sporazumnog raskida ugovora s Crvenom zvezdom najbolji strelac minule Jelen Superlige postao je centarfor Omije, trenutno sedamnaestoplasirane ekipe u prvenstvu Japana. Saradnja je oročena na godinu i po dana, s opcijom produžetka za 12 meseci, ukoliko bivši napadač Lirsa, Zultea, Himkija, Siona i Varegema uspešno obavi svoj deo posla u misiji Omijinog ostanka u eliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari