Utorak, 01.07.2014.

12:05

Đurić: Sramno obrazloženje KPS

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Marku Đuriću, kosovska policija je danas na prelazu Jarinje zabranila ulazak na terotoriju pokrajine.

Izvor: Tanjug

Default images

Đurić je ocenio da se radi o flagrantnom kršenju sporazuma, nepošovanju dogovora o slobodi kretanja i kršenju svih principa koji su dogovoreni vezano za ovu tematiku.

"To neće bojim se ostati bez posledica i sasvim sigurno neće omesti institucije Srbije u normalnom funkcionisanju, ali se isto tako bojim da je to loš signal kada je reč o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", rekao je Djurić na prelazu Jarinje.

"Zbog toga", dodao je on, "apelujem na medjunarodnu zajednicu da pomogne u prevazilaženju problema, naša želja je da se ne stvaraju dotane tenzije, da se problemi rešavaju kroz dijalog".

"Niko nas neće sprečiti i zaustavljati u normalnom obavljanju našeg posla", naglasio je Djurić, a upitan šta je razlog za njegovo zaustavljanje na Jarinju rekao je da je dobio "sramno obrazloženje" od policije da je iz Prištine stigla zabrana.

Djurić se nakon kraćeg zadržavanja na intergisanom prelazu koji se nalazi nadomak Raške vratio nazad.

Djurić je danas u Banjskoj trebao da položi kamen-temeljac za zgradu sa 12 stambenih jedinica, površine od po 41 kvadrata, koju finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Djurić je trebalo da poseti Zvečan, Rudasko-metalurški kombinat Trepča, gde je trebalo da se susretne sa rukovodstvom kombinata i na kraju posete Kosovu razgovara i sa predstavnicima Srba sa severa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: