Svet

Ponedeljak, 30.06.2014.

17:03

Jeftiniji internet u romingu u EU

Surfovanje internetom na mobilnim telefonima tokom putovanja kroz Evropsku uniju biće 50 odsto jeftinije od sutra, uoči sezone letnjih odmora.

Izvor: Tanjug

Default images

Cene razgovora i tekstualnih poruka takođe će biti nešto snižene, navodi EU, a prenosi Rojters.

Evropska komisija od 2007. snižava cene rominga, a surfovanje internetom je sada 80 odsto jeftinije u odnosu na tu godinu.

"Veliko sniženje cena prenosa podataka u romingu biće od velikog značaja svima nama ovog leta", izjavila je evropska komesarka za telekomunikacije Nili Kros, dodajući da je krajnji cilj potpuno ukidanje naplate rominga u 28 zemalja EU do kraja godine.

Da bi se to ostvarilo, potrebno je da vlade svih članica Unije usvoje predlog Komisije za reformu telekomunikacionih tržišta.

Cena korišćenja interneta van matične zemlje u EU će od sutra iznositi maksimalno 20 centi po megabajtu, u odnosu na dosadašnjih 45 centi. Odlazni pozivi koštaće 19 umesto 24 centa, a dolazni pet umesto sedam centi po minutu. Cena poruke biće snižena na šest sa osam centi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: