Capital.ba

Mujezinović: Podijeljeni stavovi o „Elektroprenosu“

27.09.2009. / 17:13

mujezinovic1DOBOJ, Predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Mustafa Mujezinović izjavio je danas u Doboju nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, da su stavovi u vezi sa “Elektoprenosom BiH” i dalje podijeljeni, ali da je jedna zajednička stvar da kompanija mora funkcionisati.

“Funkcionisanje ove kompanije najvjerovatnije ćemo postići održavanjem Skupštine, koja već duže vremena nije održana”, smatra Mujezinović.

On je mišljenja da treba primjeniti odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka u vezi sa “Elektroprenosom BiH” i sve što u vezi toga slijedi, jer, kako je rekao, građani BiH ne mogu bez elektroprenosa.

Mujezinović je izrazio uvjerenje da će “taj motiv i ta ideja početi uskoro da se primjenju”.

On je rekao da je današnji sastanak inicirala Vlada FBiH, koja, kako je naveo, ima velikih problema u snabdijevanju električnom energijom pojedinih dijelova FBiH, koji su posljedica dugogodišnjeg neulaganja.

Mujezinović je istakao da je sa premijerom Dodikom razgovarao o stanju u “Elektroprenosu BiH”, snabdijevanju gasom za iduću sezonu, kao i drugim temama koje se tiču raspodjele sredstava na entitete.

“Na sastanku sam tražio da razgovaramo i o ostalim korporacijama koje su predviđene Dejtonskim sporazumom”, rekao je Mujezinović i dodao da nije postignut dogovor o sljedećem sastanku.

Na pitanje da li je riječ o koincidenciji ili sinhronizovanoj akciji Vlade FBiH i OHR-a, s obzirom da je Incko 18. septembra donio odluke o “Elektroprenosu BiH” i da je isti dan on pozvao premijera Dodika na razgovore o toj kompaniji, Mujezinović je rekao da on sam sa tim nema nikake veze i da je to “pisanje nekih medija”.

Na pitanje da li je optimista nakon današnjeg sastanka, federalni premijer je rekao da je to jedan od običnih sastanaka i da poslije njega život teče dalje, te da ne postoje ključni istorijski momenti.

Mujezinović nije želio da komentariše izjavu premijera i lidera SNSD Milorada Dodika da će njegova stranka prekinuti saradnju sa SDA i povući svog ministra iz Vlade FBiH, ocijenivši da o tome ne treba da razgovaraju premijeri.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!