Subota, 26.09.2009.

13:23

Probijanje roka za Gvantanamo

Zvaničnici Bele kuće prvi put su juče nagovestili da američki vojni zatvor u Gvantanamu na Kubi možda neće biti zatvoren do januara, kako je ranije obećano.

Izvor: Beta

Default images

Neimenovani visoki zvaničnici američke administracije rekli su za agenciju Asošiejted pres da bi teškoće oko dosijea zatvorenika i rešavanje pravnih i logističkih pitanja mogli da utiču na probijanje roka koji je postavio predsednik SAD Barak Obama.

Još jedan problem na koji se nailazi u naporima da se zatvori zatvor Gvantanamo jeste teškoća u nalaženju zemalja koje su voljne da preuzmu zatvorenike koji bi mogli da budu pušteni na slobodu.

Zvaničnici su rekli da su američke vlasti do sada prebacile 14 zatvorenika u druge zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: