Nova vest
Fudbal

Subota, 21.06.2014.

08:10

X dan: Popravni za BiH, Mažić sudi Argentini

Deseti dan takmičenja na Mundijalu u Brazilu donosi duele u grupama F i G, a srpski sudija Milorad Mažić deliće pravdu u duelu Argentine i Irana.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Na terenu će se po drugi put na Svetskim prvenstvima naći fudbaleri Bosne i Hercegovine, u ponoć u Kujabi se sastaju sa ekipom Nigerije.

Dan otvara susret Argentine i Irana, dok će posebno zanimljivo biti u utakmici između Nemačke i Gane, afrička selekcija ima imperativ pobede za opstanak na Mundijalu, dok su izabranici Joakima Leva u velikom naletu posle pobede nad Portugalom.

Pred selekcijom Irana je najteži zadatak na ovogodišnjem Mundijalu, sastaju se sa Argentinom, koja nije oduševila protiv Bosne i Hercegovine, ali je to tim sa kojim se nije šaliti, bez obzira na okolnosti.

Ove reprezentacije su do sada odigrale samo jedan meč i on je završen nerešenim rezultatom (1:1), ali je to bilo davne 1977. godine.

Selektor Irana Karlos Keiroš je istakao da njegova ekipa mora da odigra iznad svojih granica kako bi ostala bar neporažena.

Igraćemo protiv ekipe koja želi da osvoji Svetsko prvenstvo, ali i mi imamo svoju određenu titulu na umu. Naš primarni zadatak je da postavimo sebi nove limite, da odigramo neverovatno dobro pošto se sastajemo sa fantastičnom ekipom. Ne može se igrati protiv Mesija, igraćemo sa njim, sa mnogo koncentracije i discipline”, smatra Keiroš.

Srbija će na ovoj utakmici imati svoje predstavnike, sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem deliće pravdu na stadionu Minerao.

Bosna i Hercegovina je ostavila sasvim dobar utisak u svojoj debitantskoj utakmici na Mundijalima, poraz od Argentine rezultatom 2:1 je neuspeh sa rezultatske strane, ali način na koji su igrali izabranici Safeta Sušića ohrabruje.

Pred njima je duel sa selekcijom Nigerije, koja je protiv Irana odigrala verovatno jednu od najdosadnijih utakmica na Mundijalu do sada, bez golova, ali i bez igre dostojne smotre najboljih svetskih fudbalskih reprezentacija.

Verujem da smo protiv Argentine shvatili da možemo da se suprostavimo bilo kojoj ekipi i da odigramo na najvišem nivou. Imamo mnogo samopouzdanja i želimo da uzmemo sve iz sledećih utakmica”, rekao je strelac prvog, istorijskog gola za BiH na Mundijalima, Vedad Ibišević.

Jedina utakmica grupe G između Nemačke i Gane skrenuće pažnju javnosti više zbog duela braće Boateng, nego zbog realnog rezultatskog značaja.

Panceri su apsolutni favoriti, kako zbog trenutne forme prikazane protiv Portugala (4:0), tako i zbog istorijskih činjenica, iz dve utakmice sa afričkom selekcijom imaju dve pobede i gol razliku 7:1.

Otac mi kaže kako su utakmice ovih ekipa u Gani poput praznika, a i rodbina iz Nemačke ima isto mišljenje. Ipak, ja sam reprezentativac Nemačke, bez obzira na moje korene moram da izvršavam zadatke koji su mi povereni. Biće čudno ako Kevin i ja budemo direktni konkurenti”, rekao je Džerom Boateng.

Za razliku od njega, Kevin Prins Boateng se odlučio da igra za svoju domovinu, a zbog različitih stavova, polubraća ni ne govore.

Fudbaler Šalkea je u nedavnoj izjavi je duel sa Nemačkom opisao kao “rat”, pre svega zbog činjenice da bi Gana porazom mogla da se oprosti od daljeg takmičenja na Mundijalu.

Pozdraviću se sa njim, nema razloga da izbegavam bilo kakav zvanični kontakt sa njim”, rekao je Džerom.

Grupa F
18.00 Argentina - Iran
Stadion Mineirao, Belo Horizonte
00.00 Nigerija Bosna i Hercegovina
Arena Pantanal, Kujaba

Tabela grupe F
1.Argentina 1 1 0 0 2:1 3
2.Nigerija 1 0 1 0 0:0 1
3.Iran 1 0 1 0 0:0 1
4.BiH 1 0 0 1 1:2 0

Grupa G
21.00 Nemačka Gana
Stadion Kastelao, Fortaleza

Tabela grupe G
1.Nemačka 1 1 0 0 4:0 3
2.SAD 1 1 0 0 2:1 3
3.Gana 1 0 0 1 1:2 0
4.Portugal 1 0 0 1 0:4 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve