Administrativni odbor Skupštine Srbije juče je sa dva uzdržana glasa kaznio poslanika i predsednika Nove stranke Zorana Živkovića sa 7.589 dinara zbog opomene koja mu je izrečena 28. maja na sednici parlamenta. Povod za opomenu bio je njegov način komunikacije s predsednicom Majom Gojković.

U stenogramu, koji je priložen na sednici, piše da je Živković rekao predsednici parlamenta, koja je u tom trenutku vodila sednicu, da je jedan od dvojice samostalnih poslanika i da je postignut dogovor da koristi pet minuta u raspravi, te se pozvao na odredbe Poslovnika. „Bilo bi jako interesantno da kažete zašto mi zabranjujete sada da govorim“, rekao je Živković, a Gojkovićeva mu je uzvratila da je to zato što ima potpuno drugačije tumačenje Poslovnika. Na to je Živković dobacio „je l’ da!“, a Gojkovićeva mu je izrekla opomenu „zbog načina komunikacije s predsednikom“.

U Narodnoj skupštini juče je održana i konferencija „Prenosi o radu parlamenta“. Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, podržao je osnivanje parlamentarnog TV kanala, ali je napomenuo da ima dilemu postoje li tehničke mogućnosti, ko bi bio osnivač i kako bi se sve finansiralo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari