Vesti

1

Stefanović: Milović će biti podvrgnut poligrafu, nema zaštićenih

Autor: VV

Izvor: Beta

Stefanović: Milović će biti podvrgnut poligrafu, nema zaštićenih

Izvor: Foto: Beta

"Policija je odmah reagovala i ja sam formirao radnu grupu koja će ispitati sve navode okrivljenog Darka Šarića. To pokazuje da ne želimo da bilo šta guramo pod tepih i da niko neće biti zaštićen", rekao je Stefanović.

Stefanović je izrazio očekivanje da će radna grupa u najkraćem realno zakonski mogućem roku ispitati sve navode i javnost će o svim rezultatima biti obaveštena odmah nakon istrage.

Šarić je pre dva dana na suđenju rekao da mu je Milović, koga je nazvao General Papaja, "montirao" proces i naveo da je "Papaja milioner", a pominjao je i 7,4 miliona evra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 29. maja da je "dobar deo policije i sistema" bio nezadovoljan zbog hapšenja Šarića.

"Pretpostavili su da će na videlo da isplivaju tajne kome je Šarić davao novac, a nije malo davao. On je već nešto o tome govorio, a moguće je da će da govori i u budućnosti. Naravno, to bi uvek trebalo uzeti sa rezervom i da se vidi šta je tačno a šta nije, to mora da bude proverljivo", rekao je tada Vučić Radioteleviziji Srbije.

Stefanović je kao ozbiljnu pretnju državi označio jučerašnje saopštenje Socijalno-policijskog fronta u kojem se izražava strah da bi moglo doći do nezadovoljstva zaposlenih u MUP-u koje neće moći da se kontroliše i koje će dovesti do ozbiljnih posledica, kako se kaže u saopštenju.

Istakao je da je o tom saopštenju obavestio predsednika Vlade Aleksandra Vučića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Đorđevića kako bi oni preduzeli sve potrebne mere da se ispita da li postoje neke skrivene namere bilo koga u MUP-u.

"Naravno, ja sam kao ministar spreman da razgovaram sa predstavnicima svih sindikata, ali u trenutku kada ulazimo u korenite i ozbiljne promene unutar policije i MUP-a, to saopštenje mogu da tumačim samo kao nečiji pokušaj da izazove haotično stanje u društvu", rekao je Stefanović.

"Takve, slične pokušaje, videli smo i pre 12 godina i mogu da kažem da država to neće tolerisati", naveo je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da u potpunosti razume zahtev sindikata i zna da najveći broj članova svih sindikata, običnih policajaca, ne misli da na bilo koji način urušava državni sistem.

"Upravo zbog ovih ljudi ali i svih ostalih građana, neću dozvoliti da manjina na bilo koji način unese određene nemire u našu zemlju. Pokazaćemo da je država jača od bilo kojih interesnih ili kriminalnih grupa i u toj borbi neće biti zaštićenih, pogotovo onih koji rade u policiji", rekao je Stefanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

milunher

Pa kad gospodin DOKTOR tako kaze ....