Fudbal

NIJE TVITER ZA FUDBALERE: Evo šta su lupali, pa se pokajali i izvinjavali!

Objavljeno: 17.06.2014 | 19:24Izvor: Kurir

Mogu vam reći da tvitovi ponekad mogu da budu neugodni, ako nisu napisani na inteligentan način, kaže Fabio Kapelo

Selektor Rusije Fabio Kapelo sigurno veruje u inteligenciju svojih igrača na terenu, ali kada je reč o stanju van terena - ne želi ništa da rizikuje.

Pošto nije potpuno uveren u njihovu mogućnost pisanja inteligentnih poruka na Tviteru, odlučio je da im zabrani korišćenje te društvene mreže tokom Svetskog prvenstva u Brazilu.

Fabio Kapelo, foto AP
Fabio Kapelo, foto AP

Mogu vam reći da tvitovi ponekad mogu da budu neugodni, ako nisu napisani na inteligentan način, kaže italijanski stručnjak, poznat po disciplini, uoči prvog meča Rusije na SP protiv Južne Koreje.

Da bih sprečio takve neugodnosti, radije ću zatražiti od svojih igrača da se suzdrže jedan mesec.

A da fudbaleri i društvene mreže nisu spoj iz snova kroz godine su pokazali mnogi igrači, čije su neodmerene izjave i kratak fitilj često nailazile na osudu javnosti.

Tako je 2011. godine fudbaler Marvin Morgan iz Alderšot Tauna burno reagovao nakon što su ga navijači izviždali.

Želim da se zahvalim navijačima koji su me izviždali dok nisam napustio teren. Gde će vas to dovesti? Nadam se da ćete umreti, napisao je Morgan na Tviteru.

Ubrzo nakon toga je napustio klub.

Arsenalov golman Vojček Šćešni morao je da se izvinjava javnosti nakon što se putem Tvitera sa saigračem Aronom Ramsejem našalio, rekavši mu da na objavljenoj fotografiji izgleda kao silovatelj.

Ne želim da budem nepristojan prijatelju, ali na ovoj fotografiji izgledaš kao silovatelj, komentirao je on Ramzejevu fotografiju.

A da je Arsenalu očajnički potreban savetnik za odnose sa javnošću pokazao je i Džek Vilšer, koji je na Tviteru napisao da se kladio kako će njegov saigrač Emanuel Frimpong prvi postići pogodak protiv Olimpijakosa.

Iako zbog povrede nije učestvovao u utakmici, pravila Evropske fudbalske federacije su jasna - igrači ne smeju da se klade na utakmice klubova u kojima igraju čak i kada ne nastupaju.

Wilšer je svoju prvu objavu začinio nakon što je Frimpong pogodio mrežu - sa spoljne strane.

Frimi mi je zamalo zaradio novac, pisao je tada Wilšer.

U celu priču se na kraju uključila i UEFA, koja je istražila da li se Wilšer zaista kladio. Iako je kvota za pogodak Frimponga bio 150:1, Wilšer je ipak na kraju objasnio da se radilo samo o šali.

Holandski fudbaler Gregori van der Viel naljutio je svog selektora u oktobru 2009. godine, kada je izostao sa utakmice koju je njegova reprezentacija igrala protiv Australije.

Razlog odsustva Van der Viela bio je potres mozga.

Da li je zaista bio povređen ili ne, teško je reći, jer je ubrzo nakon toga objavio fotografiju sa koncerta reprera Lil Vajnea.

Ako je i zaboravnost jedan od simptoma potresa, možda je zaista bio povređen.

Rio Ferdinand je kažnjen sa 45.000 funti nakon što je na Tviteru zbijao rasističke šale o zlostavljanju na rasnoj osnovi.

Nakon što je jedan od Ferdinandovih prijatelja Ešlija Kola opisao kao choc ice, Ferdinand je kroz smeh potvrdio tu izjavu.

Kasnije je morao da objašnjava da "choc ice" nije rasistički sleng.

To što sam rekao juče nije rasistički izraz, kaže Ferdinand. To je tip slenga koji se često koristi za nekoga ko je lažan. Eto.

Rajan Babel, koji je četiri godine proveo u Liverpulu, našao se na udaru Fudbalskog saveza Engleske kada je, nakon susreta svog kluba s Mančesterom na Tviteru postavio sliku fudbalskog sudije Hauarda Veba u dresu Junajteda. Web je sudio taj meč.


I on je, nakon objavljivanja, morao da se izvinjava javnosti. 


Izvinjavam se ako je neko moju fotografiju shvatio ozbiljno. To je samo emotivna reakcija nakon izgubljene važne utakmice, napisao je naknadno Babel.

Sve veći broj fudbalera okreće se društvenim mrežama poput Fejsbuka i Tvitera za komunikaciju sa medijima i navijačima, pa su se tako iz Brazila često oglašavali i fudbaleri iz regije, poput Luke Modrića i Seada Kolašinca.

Fudbaleri  iz regije nisu imali neumesnih ispada na društvenim mrežama.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u