Preminuo Sem Keli, glumac iz “Alo, alo”

Britanski televizijski i pozorišni glumac Sem Keli (71), najpoznatiji po ulogama u serijama “Alo, alo” i “Poridž”, preminuo je 14. juna u Londonu.

Kultura

Izvor: Izvor: SEEcult.org

Nedelja, 15.06.2014.

09:31

Default images

Keli je preminuo posle duže bolesti, a poštu su mu odale mnogobrojne kolege preko društvenih mreža, prenosi SEEcult.

Keli je najpoznatiji po ulozi zatvorenika Banija Vorena u BBC-jevoj seriji “Poridž” iz sedamdesetih, kao i po ulozi nacističkog kapetana Hansa Geringa u prve četiri sezone serije “Alo, alo” iz osamdesetih.

Tumačio je, između ostalog, i lik Hitlera u TV komediji “Stalag Luft”, pored Stivena Fraja i Nikolasa Lindharsta.

Fraj je naveo na svom profilu na Tviteru da je veoma ožalošćen vešću o Kelijevoj smrti. “Igrao je sjajno Hitlera”, dodao je Fraj.

Keli je ostvario i značajnu pozorišnu karijeru, igrajući u Nacionalnom teatru, kao i Old Viku. Početkom ove godine povukao se iz zdravstvenih razloga iz hit predstave “Wicked” na Vest Endu.

Završio je londonsku Akademiju muzičkih i dramskih umetnosti šezdesetih. Nije imao sopstvenu porodicu, ali je ostavio iza sebe mnogo prijatelja koje je smatrao izabranom rodbinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: