Počela rekonstrukcija vlasti u Vojvodini

J. SIMIĆ

10. 06. 2014. u 14:30

Prema saznanjima „Novosti“, ligaši žele i upražnjeni Ješićev resor jer su i ranije u dva mandata imali „svog“ sekretara za poljoprivredu.

OSTAVKOM koju je juče na sto Bojana Pajtića stavio dosadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, praktično je započela rekonstrukcija Vlade Vojvodine.

- Ne odlazim samo zato što je Pajtić postao predsednik DS, nego takođe smatram da je pokrajinska vlada loše radila - rekao je Ješić.

On je precizirao da će tačku na svoj rad u Pajtićevoj vladi staviti za nekoliko dana ili nedelja čim obezbedi da pokrajinska vlast isplati nadoknadu od oko 280 miliona dinara preduzećima za angažman na odbrani od nedavnih poplava.

Ješić je još dodao da o svojoj ostavci nije ni reč prozborio sa Pajtićem, a osvrnuvši se na sadašnje stanje u pokrajinskoj skupštini i poslednju sednicu, kada su LSV i opozicija preglasali DS i SVM, kazao je:

- Treba videti ko tu u stvari sada ima većinu.

Ovo pitanje, bez sumnje, prvenstveno muči ovih dana i Pajtića, ponajviše zbog sve većeg broja zahteva koje mu ispostavlja Nenad Čanak.

Predsednik LSV najpre je poručio Pajtiću da u rekonstruisanoj vladi želi mesto predsednika pokrajinskog parlamenta, koje je u rukama Ištvana Pastora (SVM). Prema saznanjima „Novosti“, ligaši žele i upražnjeni Ješićev resor jer su i ranije u dva mandata imali „svog“ sekretara za poljoprivredu.

Taj ustupak Čanku Pajtić bi najlakše mogao da učini jer reč je o mestu koje je u ranijoj podeli pripalo demokratama, a tim pre što je Pastor nedvosmisleno poručio da SVM želi da zadrži sva mesta koja su imali i do sada. Uključujući i funkciju predsednika vojvođanskog parlamenta.


ROKADE DO JULA

PREMA saznanjima „Novosti“, rekonstrukcija pokrajinske vlade biće završena do jula, ali na tu temu će moći da razgovaraju samo DS i LSV.

- Na SVM je samo da obezbedimo zamenu Andoru Deliju, dosadašnjem sekretaru za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine, koji je dobio mandat u Evropskom parlamentu - rekao nam je Ištvan Pastor, lider SVM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Jubei

10.06.2014. 15:19

Kako ga nije sramota!! Ako on postane predsednik pokrajinskog parlamenta, ode Vojvodina Mađarima. pazite šta sam vam rekao!!

ČANKOVITO

10.06.2014. 16:55

@Jubei - Samo izbori,kakav Ćanak,možda da mu se da resor policije apv,ili sekretar za kafane i lumperajke

Maja M.

10.06.2014. 17:24

@Jubei - Radujte se, kao manjina cete imati veca prava. Uostalom i sada vladaju na mnogim nivoima: kao predsednici skupstine AP, drzavni sekretari u republickoj i pokrajinskoj vladi, predsednici opstina, direktori javnih preduzeca, skola, bolnica, raznih ustanova. I ne moraju da znaju drzavni jezik.

strazburgovac

10.06.2014. 15:50

Dragi prijatelji toliko sam srecan sto vas ponovo cujem, da cu se rado odreci onih koji ne valjaju.

novosadjanin

10.06.2014. 17:04

@strazburgovac - Ti si vojvodjanski paor nisi nikakva plava krv nemoj se loziti na prazno!

paor

10.06.2014. 18:45

@strazburgovac - Zamisli sta bi rekao kad dodjem da te uhapsim zato sto si predhodno krao kokoske i krave.

IZZZBORRRRIIII

10.06.2014. 16:54

Kakvi ligaši,nemaju ni stranku,samo ime i par kombi putnika, izbori ,bez odlaganja,sa rekonstrukciojom gubi sns

jovandeka

10.06.2014. 17:11

Ovaj može samo da rekonstruiše one motorne ssaonice,što se njima vozika zimi po Novom Sadu.Ko još sluša ovog lakrdijaša.Pa ni kafanama ga više niko ne sluša,a kamo li u ozbilju.To je jedan jeftin harlekin,koji je zabavljao sve predsednike Vlada i koji je za "nagradu" dobijao skupštinski mandat.Pa on i nema svoju partiju,nego neki pokret,poput zelenih.Pustite njega,on u biti i ne zna kome pripada.

mariana

11.06.2014. 01:02

Cinjenica je da gradjani Vojvodine ispastaju zbog nefunkcionisanja Vlade. Pajtic samo gleda kako sto duze da ostane na vlasti, Sudeci po poslednjim dogadjajima, cnini mi se da je negativan rasplet po DS blizu.