Raširila noge, skinula gaćice i postala vest dana (VIDEO 18+)

Umetnica iz Luksemburga Debora de Robertis je ušla u galeriju u Parizu tokom izložbe kontroverzne slike Gustava Kurbea "Poreklo sveta". Ono što je učinila nakon toga šokiralo je mnoge i pretvorilo mladu umetnicu u vest dana

  • 44

Neki to nazivaju umetnošću, a neki pornografijom, tek performans koji je izvela Debora de Robertis (30) u muzeju u Parizu podigao je veliku prašinu. Naime, ova devojka iz Luksemburga je ušla u galeriju tokom izložbe kontroverzne slike Gustava Kurbea "Poreklo sveta".

Ono što je učinila nakon toga šokiralo je mnoge i pretvorilo mladu umetnicu u vest dana. Ona je sela ispred slike, raširila noge i svima pokazala svoju verziju "Porekla sveta".

Iako su zaposleni u muzeju pokušali da je spreče, ona je odradila svoju tačku. Iako su joj mnogi aplaudirali, ona je nakon performansa privedena i optužena za seksualni egzibicionizam.

- Ovo je tipični slučaj pokazivanja nepoštovanja za pravila muzeja. Bilo da se radi o performansu ili ne. Niko nas nije tražio dozvolu, a i da jeste, teško da bismo to dopustili - saopštili su iz muzeja.

- Postoji praznina u istoriji umetnosti, nešto što nismo videli. U svom realističnom prikazu, slikar nam pokazuje raširene noge, ali vagina ostaje zatvorena. Ne otkriva nam rupu ili "oko". Dakle, u ovom slučaju vam ne pokazujem vaginu već ono što ne vidite na slici, oko vagine, crnu rupu, skriveno oko, ponor koji se odnosi na beskonačnost, poreklo porekla - izjavila je sa druge strane Debora.

Pogledajte njen performans:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA