Ponedeljak, 09.06.2014.

13:41

Sisi zadržao "starog" premijera

Novi egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi zadržao je Ibrahima Mehleba na funkciji premijera i poverio mu formiranje nove vlade, javlja državna televizija.

Izvor: Tanjug

Default images

Zvaničnici i mediji kažu da se očekuje da će ministri za glavne oblasti, kao što su finansije, ostati na istim funkcijama. Još se ne zna kada će biti imenovana nova vlada, navodi Rojters.

Mehlebova prelazna vlada je danas podnela ostavku da bi omogućila Sisiju, koji je danas stupio na dužnost, da imenuje novi kabinet.

Bivši načelnik generalštaba egipatske vojske Sisi juče je položio zakletvu, skoro godinu dana nakon što je svrgnuo predsednika Muhameda Morsija ispunjavajući zahtev miliona demonstranata na ulicama, navodi AFP.

Zemljom je od tada de facto upravljala vlada koju je postavio Sisi i ona je sada podnela ostavku da bi omogućila novom predsedniku da "izabere odgovarajući kabinet koji će služiti zemlji", poručio je Mehleb u saopštenju.

"Uveravam vas da ću zajedno sa ministrima uložiti sve napore u ispunjavanje dužnosti koje su nam poverene u veoma teškim okolnostima", rekao je Mehleb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: