Nedelja, 08.06.2014.

15:16

Obrenovac obeležio slavu

Opština Obrenovac obeležila je danas svoju slavu, Silazak Svetog Duha na apostole - Trojice.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi u saopštenju te opštine u sali opštine isečen je slavski kolač u prisustvu predstavnika opštine Obrenovac i pripadnika Vojske Srbije.

Uz slavske čestitke rukovodstvu opštine Obrenovac, sveštenstvo obrenovačke crkve je poželelo da se nikada više u ovakvim uslovima ne proslavlja slava, ali i poručilo da ono "što nas ne obori, ojača nas".

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je povodom obeležavanja opštinske slave rekao da je slava obeležena s velikom zabrinutošću na koji način će se razvijati budućnost te opštine.

"Mislimo da nam je više nego ikad potrebna solidarnost, jer danas su svi isti - polomljeni u duši. Materijalno je neko više, neko manje oštećen, ali je svako pogođen ovom nepogodom. Gradska opština Obrenovac će zajedno sa stanovnicima dati sve od sebe da se u ovaj grad vrati život, a da onda krenemo putem razvoja", poručio je Čučković.

On je dodao da, kada je reč o situaciji u Obrenovcu, ne postoje polovična rešenja i da od Vlade Srbije zavisi da li će taj grad biti proglašen gradom bede ili će sa ozbiljnim sredstvima od Obrenovca napraviti novi grad.

"Mi ćemo dati sve od sebe i potpuno ćemo se posvetiti poslu koji je odnosi na izgradnju novog Obrenovca, novog sistema odbrane od poplava Obrenovca, pošto je priroda pokazala da postojeći nasipi nisu dovoljni", rekao je Čučković.

On je o saradnji sa Vojskom Srbije rekao da je pre dolaska njenih pripadnika opština imala na raspolaganju 70 mašina.

"Ono što je učinak posle odluke da pripadnici Vojske Srbije dođu u Obrenovac je da je stiglo tri puta više mašina. Tek polovina kabastog materijala je odneta", rekao je Čučković i apelovao na sve radno sposobne Obrenovčane da pomognu pripadnicima Vojske Srbije u iznošenju kabastog materijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: