Srbija

Petak, 06.06.2014.

17:15

Šta kažu Mađari za prugu BG - BUD

Studija izvodljivosti brze pruge između Budimpešte i Beograda biće završena krajem juna, izjavila je portparol mađarskog komesara Petera Sijarta Judit Filep.

Izvor: Tanjug

Default images

Nakon prvog sastanka kineskog, mađarskog i srpskog međuvladinog komiteta u Pekingu, Filep je poručila da će studija uključivati predlog kineskog kredita vrednog tri milijarde evra, prenosi mađarska agencija MTI.

Zahvaljujući investiciji, brzina putovanja vozom između mađarske i srpske prestonice porašće na 160 km/h, a dužina putovanja biće spuštena na ispod tri i po sata. Veza između Beograda i Budimpešte može biti deo puta kojim kineski proizvodi stižu u Evropu preko grčkih luka, navela je Filep.

Sijarto se u Pekingu sastao sa liderima Banke Kine, koji su naveli da se slažu sa predlogom Nacionalne banke Mađarske o osnivanju regionalnog centra za centralnu i istočnu Evropu u Budimpešti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

15 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: