Šest stvari koje muškarcima strašno idu na živce

Žene su u vezama uglavnom glas razuma, ali i dežurni daveži koji vrlo često znaju da preteraju sa zvocanjem i kritikama. Stoga vam donosimo listu stvari koje najviše iritiraju muškarce kod njihovih nežnijih polovina

  • 11

U vezama, žena je uglavnom ta koja uči muškarca komunikaciji, ponašanju i uopšteno životu kada su neke stvari u pitanju. Ali isto tako u tom "podučavanju" znaju vrlo lako da skliznu s puta i da prenagle, dosade i budu čak nepodnošljive.

Nekoliko je stvari koje muškarce iritiraju više nego što mislite, pa ako želite da sačuvate svoju vezu, trebalo bi da se klonite sledećeg.

Stalne kritike

Opet nisu dobro stavio posuđe u mašinu, ove ti cipele stvarno ne idu uz tu majicu, opet nisi spustio dasku za wc šolju... Iako dobronamerne, ove kritike štete samopouzdanju. Muškarci samo žele da se njihov trud ceni, pa ako im partnerka stalno prigovara kako sve rade pogrešno, obeshrabiti će se i u potpunosti će prestati da pomažu oko domaćinstva.

- Umesto toga, savete treba oblikovati tako da ne zvuče kao kritika, poručuje Gari Čapman - autor knjige "Pet jezika ljubavi". Ako muškarac sam shvati gde je pogrešio lakše će sledeći put popraviti greške.

Posvećivanje suviše pažnje deci

Muškarcima smeta i što se njihova partnerka previše posvećuje deci. Zbog toga se osećaju zanemareno pa nije retkost da ono što nemaju kod kuće traže negde drugde.

- Malim znacima pažnje, zajedničkim ispijanjem kafe pre posla ili SMS porukom da mislite na njega, daćete mu do znanja da vam je i te kako važan i da ste se spremni jednako da se posvetite vašoj vezi kao i deci - tvrdi američki bračni terapeut Endru G. Maršal.


Ponižavanje pred prijateljima

Muškarcima je od kritika gore javno ponižavanje. Slušanje kako se njihova bolja polovina žali pred drugima za njih je sramotno i opasno za vezu zato što se zbog takvih primedbi osećaju kao dete, tvrdi bračni terapeut Pol Hokemejer.

Ženama sigurno ne bi bilo prijatno da slušaju kako njihov dragi prijeteljima priča kako ne kuvaju dobro, kako su neuredne, vole da tračare...

Pretvaranje svakog razgovora o seksu u svađu

Razgovor o seksu delikatna je tema i treba pomno birati reči jer bi partner mogao pogrešno da ih protumači. Upravo je to ono što jačem polu ide na živce zato što se razgovor o akciji u spavaćoj sobi uglavnom završi kao svađa.

Oni se često uvrede zato što partnerka ne želi da im ispuni želje, a žene pak to shvataju kao kritiku, odnosno da nisu dovoljno dobre, tvrde bračni terapeuti. U takvom razgovoru važno je najpre istaknuti što vam se sviđa u seksu, a potom šta je to što želite da poboljšate.

Stalno izvlačenje duhova iz prošlosti

Izvlačanje starih problema svaki put kad iskrsne nova svađa, opasno je za vezu. Žene su poznate po tome da stalno analiziraju, pa ne čudi što i ono što su navodno oprostile, stalno spominju. To im je svojevrstan odbrambeni mehanizam, ali muškarcima smeta zato što to smatraju gotovom stvari, tvrdi bračna terapeutkinja Mišel Vener Dejvis.

Zameranje koči svaku vezu i samo opraštanjem odnos može da napreduje.

Planiranje bez pitanja

Muškarcima je kontrola jako bitna i ne podnose kad partnerke planiraju dane bez njihovog znanja. Smeta im što nemaju pravo glasa zbog čega se u vezi osećaju manje vrednima. Takav odnos mogu da dožive kao roditeljski umesto ljubavni.

Ne vole da ih potcenjujete stoga ih, pre nego im isplanirate svaki slobodan sat, pitajte da li je to u redu, savetuju bračni terapeuti. Time im dajete do znanja da je i njihovo mišljenje važno.

(Telegraf.rs/Shine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .!.

    6. jun 2014 | 12:36

    Kad je on sebičan i misli samo svom dupetu ugoditi, ja ću biti još gora! Moj muz samo na sebe misli, a ja trebam da razmišljam šta njemu smeta?! Ha ha!

  • Milica

    6. jun 2014 | 14:28

    Ovo je pisao muškarac 100% A da vi naši divni muževi ukapirate iz prve kad vam se jednom kaže,onda ne bi bilo potrebe da vam ponavljamo. I nas nervira mnogo toga kod vas,pa? Nekad mi se čini da bih psa pre naučila.

  • Nina

    6. jun 2014 | 14:25

    Kakava glupost. Upravo to što ste opisali rade muškarci. Ja kada se posvađam sa dečkom oko neke gluposti, on mi obavezno nabije na nos nešto što sam uradila Boga pitaj kada. A planiranje bez dogovora mu je specijalnost i onda se još naljuti na mene ako ga odbijem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA