Neće biti novog procesa u "slučaju Taton"

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu odbilo zahtev za ponavljanje krivičnog postupka vođenog zbog ubistva francuskog navijača

  • 11

Krivični postupak vođen zbog ubistva Brisa Tatona neće biti ponovljen, nakon što je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu odbilo zahtev branilaca.

Kako je saopšteno, veće je sprovelo radnje provere i u svojstvu svedoka ispitani su Dragan Crepulja i Svetlana Bubanja, a pribavljen je i audio zapis telefonskog razgovora vođenog između ženske osobe i centrale Hitne pomoći, koji je predočen svedoku Svetlani Bubanja. Nakon tih radnji, veće je našlo da treba odbiti zahtev za ponavljanje krivičnog postupka, piše B92.

Zahtev za ponavljanje su uputili branilac osuđenog Ivana Grkovića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović i branilac osuđenog Dejana Puzigaće, advokat Svetozar Vujačić..

"...Iako novi, nisu dokazi koji su takvog kvaliteta i značaja da bi sami za sebe ili u vezi sa ranijim činjenicama ili dokazima, mogli dovesti do odbijanja optužbe ili oslobađanja od optužbe ili do osude po blažem krivičnom zakonu, posebno imajući u vidu dokaze izvedene tokom pravnosnažno okončanog krivičnog postupka, pre svega nalaz i mišljenje komisije sudskih veštaka koja je obavila trasološko – medicinsko veštačenje i iskaze svedoka, koji su u međusobnoj povezanosti sa ostalim izvedenim dokazima i koji su detaljno analizirani kako od strane prvostepenog tako i od strane drugostepenog suda, i na osnovu kojih je činjenično stanje u potpunosti i nesumnjivo utvrđeno", navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Dodaje se da se novi dokazi i činjenice, po oceni krivičnog vanpretresnog veća, ne dovode u sumnju verodostojnost već izvedenih dokaza, te kao takvi ne mogu da dovedu do ponavljanja krivičnog postupka.

Protiv ovog rešenja stranke u postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Sud je saopštio da je odbačen i zahtev branioca osuđenog Stefana Veličkovića, advokata Dobrivoja Glavonića, za ponavljanje krivičnog postupka. Apelacioni sud u Beogradu je u januaru 2012. prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo Tatona. Kazne za Đorđa Prelića i Dejana Puzigaću, sa prvostepenih 35 i 32 godine zatvora, smanjene su na 15 i 14 godina zatvora, piše B92.

Kazne su prepolovljene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osuđeni na po 30 godina zatvora. Prvostepena presuda četrnaestorici navijača Partizana izrečena je 25. januara 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    3. jun 2014 | 16:33

    Katastrofa,nemam drugi komentar.

  • FreeSaric

    3. jun 2014 | 17:03

    "palili smo svece za ubijenog francuza da je Srbin poginuo sve bi boleo k.... " deo teksta jedne rep pesme kojom je sve receno. Da je Srbin ubijen u Francuskoj max sto bi dobile ubice je 3-4god.

  • Jasam

    3. jun 2014 | 17:48

    Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA