Savet bezbednosti iza zatvorenih vrata o ruskoj rezoluciji, Moskva: NATO ohrabruje Kijev da koristi silu

Tanjug

02. 06. 2014. u 09:30

Savet bezbednosti UN razmatrao je iza zatvorenih vrata rusku rezoluciju koja predlaže formiranje humanitarnog koridora koji bi omogućio Ukrajincima da pobegnu iz oblasti pogođenih sukobima

NJUJORK - Savet bezbednosti UN razmatrao je iza zatvorenih vrata rusku rezoluciju koja predlaže formiranje humanitarnog koridora koji bi omogućio Ukrajincima da pobegnu iz oblasti pogođenih sukobima.

Ovo je prvi put da je Moskva izašla pred Savet bezbednosti sa rezolucijom o Ukrajini od izbijanja krize, što je zbunjujuće za zapadne diplomate imajući u vidu što se Rusija trenutno protivi uspostavljanju takvih koridora u Siriji, navela je agencija AFP. Rusija ovog meseca, po principu rotacije, predsedava Savetom bezbednosti UN.

"Naravno da posle odbijanja svake razumne akcije povodom humanitarnih pitanja u Siriji, predlaganje za Ukrajinu je, u najmanju ruku, malo ironično", izjavila je novinarima ambasadorka Litvanije Raimonda Murmokaite pre sastanka.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je ranije najavio da će Rusija podneti nacrt rezolucije Savetu bezbednosti UN u kojoj će pozvati na hitno okončanje nasilja u Ukrajini i formiranje humanitarnih koridora na istoku te zemlje.

LUGANSK: PREGOVORI NEUSPEŠNI, NASTAVLJENI SUKOBI

Pregovori između lokalnih paravojnih snaga u regionu Luganska i komande ukrajinskog graničnog prelaza na teritoriji novoformirane "Luganske Narodne Republike" završeni su bez uspeha posle primirja koje je trajalo 30 minuta, izjavio je danas portparol "Luganske Narodne Republike".

Prema informacijama ukrajinske granične službe, 100 naoružanih osoba opkoliko je i napalo rano jutros kontrolni punkt na granici, a broj napadača je porastao na 500 do sredine dana. Sukob je prekinut na 30 minuta, posle čega su nastavljena borbena dejstva.

"Mi smo rekli graničarima koji žive na teritoriji Luganske Narodne Republike da mirno napuste svoje jedinice i odu kući. Hteli smo da rešimo problem mirnim putem. Međutim, komanda je odbila naše uslove. Mi smatramo da je ovaj pristup nehuman", rekao je portparol "Luganske Narodne Reublike" za Itar-Tas s.

Svi ranjeni su evakuisani iz pogranične teritorije tokom primirja od 30 minuta, kazao je portparol, dodajući da za sada nema izveštaja o žrtvama na njihovoj strani.

BAJDEN NA INAUGURACIJI POROŠENKA

Potpredsednik SAD Džozef Bajden predvodiće američku delegaciju koja će u subotu prisustvovati inauguraciji novoizabranog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, saopštila je Bela kuća.

Bajden će se tokom posete Kijevu sastati sa ukrajinskim zvaničnicima sa kojima će razgovati o tome "na koji način SAD mogu da pomognu Ukrajini u borbi protiv korupcije, jačanju demokratskih institucija i vraćanju ekonomije na put održivog rasta".

RUSIJA: NATO OHRABRUJE KIJEV DA KORISTI SILU

Izaslanik Rusije u NATO Aleksandar Gruško danas je optužio taj vojni savez da ohrabruje ukrajinsku vladu da koristi silu u istočnoj Ukrajini i da remeti nastojanja da se pronađe mirno rešenje krize.

Gruško, koji je razgovarao sa ambasadorima članica NATO u Briselu, rekao je da aktivnost NATO bez presedana u blizini granica Rusije pojačava tenzije i mogla bi ugroziti postojeće sporazume iz oblasti bezbednosti, navodi Rojters.

KRIM PREŠAO NA RUSKU RUBLjU

Krim je prešao na rusku rublju, pa se ukrajinska grivna na tom poluostrvu, koje je sredinom marta proglasilo nezavisnost od Ukrajine i pripojilo Rusiji, smatra stranom valutom. Glas Rusije piše da su u prodavnicama uklonjeni dvojni cenovnici, a karte u gradskom i prigradskom saobraćaju kupuju se samo u rubljama. Pored toga, plate, penzije i socijalna pomoć će se isplaćivati samo u ruskoj valuti. Grivna će se menjati po kursu koji su utvrdile kreditne organizacije na Krimu, a rublja je takođe postala jedina zakonska valuta za gotovinska i bezgotovinska plaćanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (85)

Кобе

02.06.2014. 13:03

Дњепар нека буде граница Источне и Западне Украјине, и завладаће мир

Pravnik

03.06.2014. 10:48

@Кобе - Ko si, molim te, ti da određuješ granice u jednoj suverenoj i međunarodno priznatoj državi? To se zove hipokrizija, palimo se na Kosovo, a ovamo crtamo i igramo se granica.

Јабре

03.06.2014. 21:08

@Кобе - А ко си ти да му забрањујеш ? Народ има право да се брани од насистичког преузимања власти то је основно људско право а и демократије то подржавају, пре свека Амерички устав. А изван тога то је основно право свих живих бића без обзира шта продане душе као ти говоре и лажу. Говориш о неким принципима које никог не занимају нити их ко поштује а сада одједном морају Руси и Украјинци када су твоје газде дошле да их убијају ...

Pravnik

03.06.2014. 21:56

@Кобе - Sinko, ne lupetaj. Od tvojih kvaziistorijskih gluparija i strašnih dezinformacija, onome ko se malo bolje razume u istoriju može pozliti. Meni ne možeš da prodaješ .... za bubrege. Pretenciozan si, zaslepljen, neobrazovan (nisi ti pored fakulteta ni prošao). Što se gazde tiče, ja sam sam svoj gazda, osamostalio sam se u struci u trideset i prvoj godini, tago da, trebaš ti još puuuno da učiš da bi došao do toga. Toliko od mene.

Граничар

02.06.2014. 13:05

послати украјинске граничаре са караула кући, и направити Зону слободне трговине

momcilo

02.06.2014. 13:23

nekada se rusija branila na kubi od USA , a sada od sake kriminalaca se brani na svojoj granici. putin je zakazao, Ruska vojska je vec trebala biti u kijevu, a pucisti su vec trebali da izadju pred sud.

Јабре

02.06.2014. 14:05

@momcilo - Није тачно Русија и Путин раде исправно, нису луди да улазе у замку.

.

02.06.2014. 14:55

@momcilo - momcilo to jeste kad se igra neka strateska igrica pa mozes iz pocetka koliko hoces... polje je polako ali temeljno...

Neko iz mase (al' onaj original)

02.06.2014. 15:26

@momcilo - Ma ja ba, trebao je poslati vojsku u Kijev i tako se izolovati od citavog svijeta. Ne brinite, dok CNN nema sta da izvjestava, seve ide po planu.

momcilo

02.06.2014. 16:32

@momcilo - @Neko iz mase (al' onaj original), to nije svet to je nesvet. kakva izolacija, rusija je nuklearna sila, ako rusi imaju I malo normalnu administraciju ko smije rusiju izolovati. rusija treba odmah da reaguje I da te male ulizice kao sto je poljska, odmah srede (ne diram te ne diraj me, ako me dirnes sprzicu te) . tehnologija je otisla daleko, juce poplave u sibiru, danas zemljotres u LA.

Ozon

02.06.2014. 18:45

@momcilo - Momčilo, znači Rusi odgovorili zemljotresom na poplave? Kao što se dade primetiti, konvencionalni rat izlazi iz mode i upotrebe, sad je moderno ratovati vremenskim neprilikama, monsunskim kišama, zemljotresima i ostalim prirodnim katastrofama.

momcilo

02.06.2014. 22:27

@momcilo - @Ozon, ako se secate, prvo su meteori bombardovali rusiju, da bi se, za koji dan meteori pojavili iznad LA.

Ozon

03.06.2014. 07:22

@momcilo - A mi sve mislimo da je to slučajnost. Izgleda, ništa se slučajno ne dešava. Ovo je sve daleko otišlo. Smejali smo se pre 20 godina kada smo gledali neke naučno fantastične filmove kada iz različitih krajeva sveta razgovaraju i gledaju se, mislili smo da to nikada neće biti moguće, a eto danas je ta tehnika dostupna i deci u svakoj državi. Sad se "smejemo" kad neko kaže da mogu da izazivaju kišu,suše i zemljotrese. Videćemo za 20 godina ko je bio u pravu.

Pravnik

03.06.2014. 10:51

@momcilo - Rusija je agresor, kao i Amerika. Putin je korelat Obami. Ni Rusija ni Putin ne rade ispravno, ali tačno je da nije lud, dobro zna šta radi. a to što radi njemu na dušu i njegovom narodu koji će snositi posledice zbog postupaka svog voljenog vođe i diktatora.

Јабре

03.06.2014. 21:05

@momcilo - Ајде "правниче" видимо да си продана душа и да лажеш на кубик.

Јабре

02.06.2014. 14:08

Американци су покушали да увуку Русију у велики рат који би се вукао неколико година и који не би могао бити добијен као Афганистан. Сада као 1999 морају да импровизују и шаљу нацисте да нападају народ на истоку али због тога ће их тај народ замрзети и никад неће моћи да увуку Украјину у НАТО ! А са пар хиљада нациста и мејдановаца неће моћи да победе територију са бројем становника као што је Србија ! Свака част одбрамбеним снагама !

karate

02.06.2014. 19:25

@Јабре - Pa i mi Jabre mrzimo NATO , USA, EU pa trcimo u EU i moracemo u NATO , hteli mi to ili ne hteli.

Јабре

03.06.2014. 00:13

@Јабре - Никад Србија неће ући у нато само будала то може и да помисли.

Pravnik

03.06.2014. 10:54

@Јабре - Ti bre, hoće, ući će i pre nego što ti misliš, Srbija ne treba da bude usamljeno ostrvo u nato-moru. Stvari se menjaju. Jeste da su nas bombardovali, ali ako bismo tom logikom, onda od Nemaca ne bi trebali kupovati ništa, ni automobile, ni lekove, ni da odlazimo na rad. Samo budala može da pomisli da Srbija može biti izolovana. Izolacija je samoubistvo.

Јабре

03.06.2014. 21:04

@Јабре - Па да сви Швајцарци су мртви, браво правниче !

Pravnik

03.06.2014. 21:50

@Јабре - Samo budala misli da je Švajcarska stvarno neutralna. Ona je trezor, sarađuje i dobra je sa svima. Srbija ne može to sebi da priušti.

Zika

02.06.2014. 16:00

@Misko-ajkula - Jedino sta Rusi umeju je da ubijaju sopstveni narod. Tu se nista ne menja. Ubij, progoni, izgladni. To je njihov duh uvezban kroz vekove. Nista nisu naucili od velikog Dostojevskog. Jadan Solzenicin, taj velikan duha!!

Јабре

02.06.2014. 16:40

@Misko-ajkula - Ајде кажи нам генијалцу када су то Руси радили ? Бар у 20 веку нађи пример !

зокс

02.06.2014. 17:04

@Misko-ajkula - Жика,јесте Жиле,побили Руси милионе у Вијетнаму,Ираку,Либији,Сирији,Србији,Авганистану.............ееее,да ми је твоје памети на пар дана................какав би то генијалан одмор био!?

Spanulis

02.06.2014. 17:30

@Misko-ajkula - Ti da si citao Dostojevskog i Solzenjicina ne bi lupetao takve gluposti! Ubij,progoni izgladni je bila doktrina zapadnih diktatora pocev od Napoleona,Austro-Ugara,Hitlera pa sve do danasnjih savremenih nacista koji su unistavali i bombardovali i tvoju zemlju Ziko!!! Dostojevski je na najbolji nacin opisao zapadne inkvizitore i njihovu podlost i dvoilicnost..Ziko knjigu ponovo u sake i umesto Simpsonovih,Mikija Mausa da citas Dostojevskog,ali pazljivo a posebno deo o velikom inkvizitoru!!!

scipion

02.06.2014. 17:39

@Misko-ajkula - Nisu Rusi ubijali Ruse,nego hazarske ubice koji su bili na vlasti posle revolucije i careubistva.Celu revoluciju i instaliranje Hazara sproveli su hazarski bankari. Tek toliko,da se zna istina.

Aleksandar69

02.06.2014. 18:27

@Misko-ajkula - Zika@ Zile Ti pored prava, počeo da se baviš i vojnim pitanjima.Pravi intelektualac,nema šta.

karate

02.06.2014. 19:23

@Misko-ajkula - Jabre @ .Ja neznam da li si ti ikada isao u skolu a covek je sve rekao istinu Rusi su milione Rusa pobili i raselili u Oktobarskoj revoluciji . Staljin je pobio milione Rusa u SSSR. Rusi su pobili i raselili milone Poljaka , Nemaca, Madjara, Rumuna, Ceha, Slovaka , Balticke republike , Avganistan, Cecenija, ....... Sada Gruzija, Ukraina ...... Da li je to nista ? Kada nesto neznas ne napadj nekoga ko pise istinu. " Ajde" = hajde na srpskom jeziku , "genijalcu "= genijalac na srpskom jeziku.

Јабре

03.06.2014. 00:12

@Misko-ajkula - И о Српском језику и о историји знаш колико и жаба о лешницима карате. Јеси ли кад чуо за падеже ? А што се тиче Октобарске револуције замисли неписмени Стаљин који имао апсолутну моћ није био Рус него Грузин ! А ти што су их Руси побили и населили су пре тога убили 20 милиона Совијетских грађана сваки 4 Белорус је убијен. Немци су планирали да истребе прво Јевреје па Пољаке до 1956 а после тога Украјинце, Русе, Белорусе а Чеси и Словаци да буду робови. А питаш ли се зашто су отишли у А. и Ч. ?

Јабре

03.06.2014. 00:15

@Misko-ajkula - Губернатору да ли је постојао Холодомор (којег су и кулаци подпомогли јер су одбијали да продају држави жито и бацали га рађе) пре него што је на власт дошао Грузин и Јевреји ? Да ли су постојали гулаци ?

Istoričar

03.06.2014. 07:16

@Misko-ajkula - Karate, koju si ti istoriju ili historiju učio? Ako se već dičiš da znaš istoriju onda bi trebalo i da znaš da Staljin nije bio Rus nego Gruzijac, isti onaj gruzijac kao i oni što su 2008 hteli da proteraju sve Ruse iz Gruzije. Vredi pomenuti da je u stvari bio gruzijski jevrej. I kao što vidiš Rusi su samo bili žrtvena jagnjad, ceo taj haos se odvijao da bi se Rusija i ruski narod ocrnili a najviše je Rusa ubijeno i raseljeno, smišljeno a sve po diktaturi zapada. Ništa naučio nisi Karate.

Pravnik

03.06.2014. 10:57

@Misko-ajkula - Možda nisu direktno ubijali svoje, ali su žarili i palili po komšiluku. U 20. veku su recimo, još dok je bio SSSR, upali i činili čuda po Avganistanu. Onda su malo okupirali Poljsku, Čehoslovačku i pretili su Jugoslaviji kad im je Tito dao šut-kartu, U doba carstva su stalno dizali tenzije oko Bosfora, držali Mongoliju pod svojom kontrolom, a evo, u 21. veku napali i opustošili nejaku Gruziju i danas sede u njenim samoproglašenim pokrajinama Osetiji i Abhaziji. Inače, ako to zanemarimo, ništa.

Batrak Abrama

02.06.2014. 19:08

@Batrak Abrama - vidi se da Rusi imaju moćno komandovanje koje ima strpljenja onoliko koliko treba (P.S. ови што лупају минусе нека крену од почетка ... ха, ха)

baunti

02.06.2014. 17:21

Imam osjecaj da je sve ovo nekako opet povezano sa propalim Nabukom. Ono, tipa - uvucemo Rusiju u rat, optuzujemo je za nepostovanje medjunarodnog prava, natjeramo sve da obustave izgradnju Juznog Toka, i onda ce investitori biti ubjedjeni da je Nabuko jedini odgovor. Sta mislite? :)

Nenad

02.06.2014. 17:28

Rusi će sad ostaviti Ruse u Ukrajini na klanje ukrajinskom ustašama (Čitaj:Rusi prevedeni u katolike). Naše ustaše u Hrvatskoj usu blage u odnosu na ukrajinske ustaše. Ukrajinske ustaše su tako zadojene sa zakletvom papae Ignacija Lojole da bi rođenu majku zaklali i napili joj se krvi u veću slavu satani u Vatikanu.

Немања

02.06.2014. 18:29

@Nenad - Ахахаххааххаха Па Украјинци су Православне вероисповести ххахаха А шта ти мислиш Русија да треба да упадне у Украјину као у видео игрици?

Ivan64

02.06.2014. 19:15

@Nenad - Nenada,imam jedan dobronamerni savet za tebe,kad već koristiš internet bolje se malo obrazuj i čitaj korisne stvari,recimo istoriju nastajanje ukrajinske države i crkve u njoj,kako pravoslavne(ruske i ukrajinske)tako i katoličke(unijatske-vizantijskog obreda)....

Miroslav GTA

02.06.2014. 19:30

@Nenad - @nemanja. Kako u Ukrajini mogu postojati ni manje ni vise nego 18 pravoslavnih crkava? Ko ih je stvorio I sa kojom namerom? Jedinstena Ruska praoslavna Crkva? Ne sigurno. Vatikanu prodane I odane duse mozda. Radi se o raskolu, semenu zla odavno posejanom. Ali dolazi vreme kad sve mora proci na sito, I to gusto sito.

зокс

02.06.2014. 19:34

@Nenad - Немања,у Украјини има преко пола католика!Истим путем којим је Хитлер кренуо на Русију преко Украјине иду и данас католички украјински фашисти!Евро-амери су оличење фашизма,нацизма,расизма,укратко речено Кју-Клукс-Клан!

Allied Force

02.06.2014. 21:21

@Nenad - zoks,nije Nemanja kriv što ti pokušavaš da ovde poturiš netačne,lažne i napamet izmišljene podatke i da ih,kao i sve ostalo,predstaviš kao činjenice ! U Ukrajini : preko 80% pravoslavci, unijati 8% , katolici 2,19% , protestanti 2,19%.........Samo matematički "genije" može da smisli da 2,19% čini jednu polovinu (1/2 !) !!!! A možda se samo sprdaš ?!

Јабре

03.06.2014. 00:08

@Nenad - Како иде убијање деце савезничке снаге ? Јели вам 500 000 у Ираку мало ?

da ali

03.06.2014. 08:09

@Nenad - Od tih 80% pravoslavaca je je manji proj onih pod Ruskom crkvom ,ostali su pod nekom "Dedejicevom"

Flash'n'Storm

02.06.2014. 19:34

@Srbijanac - Da je ovoliko "generala" bilo 1995.god., ne bi se "rsk" raspala !

Pravnik

03.06.2014. 11:02

@Srbijanac - Srbijanac, junače, uzimaj pušku i u Ukrajinu da pomogneš u desantu, šta čekaš? :D Inače, mi smo mnogo proklet narod. Kakvi smo, još dobro i stojimo. Ovo je čist dokaz koliko smo pakosni i pokvareni. Drugima želimo istu nesreću koja je i nas zadesila, po principu samo da komšiji crkne krava! Nego, gde su oni četnici koji su onako herojski "oslobađali" sa Rusima Krim? Nešto ih ne vidim i ne čujem? Naroljali se drljom i napucali čvarcima pa sad ladovina na crnomorskoj obali? Ko će ga znati...

Јабре

03.06.2014. 12:33

@Srbijanac - "Правниче" како је лепо бити глуп, потражи остатак код рибље чорбе нико не наседа на твоје лажи. И престани да говориш ми јаднику јер ти немаш ништа заједничко са Србима.

Pravnik

03.06.2014. 15:43

@Srbijanac - Слушај дечко, вероватно ти најбоље знаш како је лепо бити глуп, јер си сам по себи пањ, какве ли само глупости и дезинформације пишеш, да је то напросто страшно. Застрашујуће је какви медиокритети трују ову напаћену земљу, због таквих смо ту где и јесмо.

Јабре

03.06.2014. 21:03

@Srbijanac - Због таквих као што си ти имамо потурице, усташе, покатоличене Србе и осталу багру која за шаку долара прода и државу и фамилију. Да није било таквих "правника" Србија би била богата и напредна држава. Али се увек нађе неки супериорнији правник који нема три грама мозга и увуче народ у још већу беду, колико је правника и сличних било на челу државе од почетка деведесетих ?

Alex vrnjacki

02.06.2014. 20:17

Ma sada je sve stvar stanja nerava....Više ništa neće i ne može biti kao pre...Rusija ne može da odstupi i žalosno je da to ne vide oni Ukrajinci koji su poslušali USA....izginuće im ljudi badava.

вук

02.06.2014. 20:19

Нема преговора са украјинским агресорима и кијевском наци-терористичком хунтом која, под окриљем вашингтонско-бриселских ратнохушкача, спроводи геноцид над руским народом у Доњецкој Народној Републици.

Branko

03.06.2014. 07:16

@вук - Primili smo k znanju da ti sa njima neces pregovarati. Oni sa tobom takodje.Uzgred receno,sa tobom niko i nije nameravao o bilo cemu pregovarati.

вук

03.06.2014. 15:05

@вук - Па, ђе си ти, Бранчило, људ'но поштена!:):):) Нек' си ти, јаране, примиЈо, а за преговоре ћемо лако. Жив нам и здрав биЈо и велики порас'о, Бранко веселниче! И само настави да примаш. Ојха!:):):)

rododendron

02.06.2014. 20:22

Ovo je sve jako neozbiljno mislim na agresore i na branitelje. Novorusija ako je ozbiljna sa osamostaljenjem onda je vec trebala imat vojsku i policiju ili bar teritorijalnu odbranu koja je naoruzana do zuba, trebali su zauzet vec aerodrome/granicu/kasarne. Pa ne ides se igrat osamostaljenja i planirat nesto sa 3 pistolja i 5 pusaka za nesto sto te gazi 6 mjeseci vec?

Jovan

02.06.2014. 21:39

Ja necu da komentarisem. Vidim ovde ima mnogo informisanijih ljudi od mene. Samo bih jedno pitanje da postavim... Zasto Rusija sada ne reaguje ako su pre vise od mesec dana pretili da ce uzvratiti i odgovoriti adekvatno na silu primenjenu na Ruski narod,bilo u Rusiji ili u Ukrajini? Hvala na odgovoru unapred

Јабре

03.06.2014. 00:05

@Jovan - Дају шансу овима да се сами поразе и војно и дипломатски.

momcilo

03.06.2014. 00:07

@Jovan - zato sto se putin igra politikom isto kao I milosevic. kraj znamo. 100% si u pravu, ali kao sto se nesposobnost komande (Bog kaze ni vruc ni hladan) u srbiji krila iza politike, ista stvar je I u rusiji. nema tu mudrosti, neko ti ubija naciju , a ti vodis "politiku". ne volim zapadni racionalizam, ali je daleko racionalniji I bolji od srpskoruske glupe politike. u ratu nema mira, mir nastaje posle rata I to samo za pobednike. imas oruzje imas silu, I sam sebe unistavas tudjim pravilima.

baunti

03.06.2014. 00:22

@Jovan - Zato sto im se strateski to trenutno ne isplati. Sto vise odugovlace, to je veca sansa da ce se pokazati prava istina o ovom konfliktu. Ako reaguju sada, rizikuju da ih svijet optuzi za agresiju i izoluje, sto im ne odgovara. Osim toga, Rusiji ne odgovara podijeljena Ukrajina, jer u tom trenutku dobijaju manju, ali pro-americki nastrojenu zapadnu Ukrajinu na samoj granici. Naprotiv, vise im odgovara federalizovana Ukrajina koja nikada nece moci uci u NATO i EU bez njihove dozvole. Nesto kao BiH.

Gojko

03.06.2014. 09:26

@Jovan - Rusija reaguje u SB OUN,trazi da se zaustavi avio bombardovanje Luganska,jezive jurarnje posledice mozes videti na sajtu RTcom,da se otvori hum.koridor za dopremanje konz.hrane itd.A Amerikanci odgovaraju da su Rusi licemerni jer doturaju oruzje pobunjenicima,ma pishe sve na ovom sajtu ako te zanima...

vladimir

03.06.2014. 02:22

I Ukrajinski fasisti i vasinktonsko-briselski ratnohuskasi ce dobiti svoje za sva nedela sirom sveta, to mora da se uradi pametno a nas brat Putin zna kako. Zivi bili pa videli. Zivela Rusija

Pravednik

03.06.2014. 04:29

Ako neko malo razmisli bice mu sve jasno i nece braniti ni Putina ni USA. Jednostavno, USA koristi ukrajince, a rusi proruse. Kao fudbalska utakmica, pa ko pobedi. Medjutim postoji uvek ono jos losije, a to je ako se budu morala umesati i dva velika igraca u boj? Sta ce onda biti? Znamo, nema pobednika i cemu sve to!

Tikov

03.06.2014. 12:10

@Pravednik - Necu braniti MatijaBG kada ih neko spakuje u kofer, samo upuceni znaju poantu hahahaha.

Pravnik

03.06.2014. 10:38

Ljudi, ne znate ni sami kako nemate pojma ni o čemu. U totalnoj ste nesvesti. Počev od pitanja nacionalnog i međunarodnog prava, preko istorije do politike i vojne doktrine. Pokrite se ušima, ovo je skandalozno kako ste se i koliko nalupali. Proglašavanje nekakvih narodnih republika na istoku Ukrajine je nelegalno, smešno i nakaradno. "Oslobađanje" Krima je klasična aneksija. Ameri nisu anđeli, daleko od toga, ali Rusi im kao brat bratu prave društvo u paklenom poretku stvari.

Mitra Lez

03.06.2014. 13:04

@Pravnik - s ruskim napredkom ocekujem oslobodjenje okupiranog Kosmeta i Republike Srpske, stvaranje entiteta Srpske Krajine, stabilizaciju Srbije i priliv ogromnog kapitala. Od napredka Zapada ocekujem okupaciju Vojvodine i dalje unistavanje, vredjanje, pritiskanje sve sto je srpsko.

Јабре

03.06.2014. 14:29

@Pravnik - И пуч је нелегалан, нацисти у парламенту који туку посланике и стављају им да гласају си исто нелегални. А када се сруши влада од стране страних агената људи имају сва права да се бране и заштите од таквих нациста. Баш си ми неки правник, 80% излазност на Криму а 97.5 % је гласало за припајање те републике Русији то је демократија. А да не говоримо како је Украјина дошла до тих територија, не баш легално јел тако правниче ?

Ruben

03.06.2014. 15:22

@Pravnik - jal' pravnik jal' poglavnik? kafanski pametnjakovic u svakom slucaju, koga nam je "nasa borba dala" ; a sta je legalno po vama, Herr Poglavnik? Milosrdni andjeo?

Pravnik

03.06.2014. 15:58

@Pravnik - A ja vidiš čekam dolazak Marsovaca, jer kad oni dođu sa Marsa, srediće i Ameriku i Rusiju i imaćemo novu silu, ješćemo samo čokoladu i pićemo voćne sokove. U međuvremenu, mogao bih da se oženim drugi put, ali ovaj put nekom mlađom, da se pomladim sad kad sam otišao u penziju. Život je lep.

Pravnik

03.06.2014. 16:28

@Pravnik - Slušaj sinko, ja nisam bezveze stavio nik "Pravnik", jer sam nekada davno završio jedan fakultet u Beogradu, kroz koji ti verovatno nikad nisi ni protrčao, a zove se Pravni fakultet. Godinama sam radio kao advokat i sad uživam i gledam vas decu kako lupate gluposti. Ja sam govorio konkretno o separatizmu na istoku Ukrajine, a ti u nedostatku argumenata prebacuješ na drugu temu. Prvo se dogovori sam sa sobom o čemu bi pričao i položi predmet koji se zove Međunarodno pravo pa se javi.

baunti

03.06.2014. 17:49

@Pravnik - @Pravnik - uz svo duzno postovanje, pravnice, trebao bi da znas da je medjunarodno pravo evoluiralo i da je jedna od stavki opsteprihvacenih pravnih normi da je zakonom zabranjeno samoopredjeljenje jednog dijela drustva o svom zivotu. Upravo u tome se sastoji koncept legalnosti svakog referenduma za nezavisnost. Takodje, ovo je osjetljiva tema jer konacno pravo na samoopredjeljenje nije bas jasno definisano i uslovljeno je mnogim klauzulama i stavkama, kao i slobodnom interpretacijom prava. Poz.

Ruben

03.06.2014. 18:12

@Pravnik - pravni fakultet u totalitarnom drustvu vredi koliko i diploma sefa kuhinje u Papuaziji novoj Guineji ; a argumenti su tvrdoglavi ; pre svega istorijski: Ukrajina - kao sto njeno ime govori je tek zapadna Krajina Rusije ; i rezultat je istorijskog i permanentnog pritiska zapadnih kriminalaca (u svetu poznatijem pod nazivom Endiguement - endovement) na Rusiju ; tek je parenteza Sovijetskog saveza to malo usporila - dok je sve islo po planu tih istih kriminalaca (Rotchild, masonerija itd.)

Pravnik

03.06.2014. 19:44

@Pravnik - Iako sam većinu karijere proveo u krivičnim predmetima i građanskom, privatnom pravu, mogu samo da kažem da referendum i pravo na samoodređenje jesu osetljive i nedovoljno obrađene oblasti pravnih nauka, Međutim, ova sadašnja situacija ne daje drugog rešenja zvaničnom Kijevu nego da pokuša da na istoku uspostavi poredak međunarodno priznate države Ukrajine. Deo društva, dobro si to sročio. To je esencijalna razlika, nema deo društva u strogom smislu te reči, nego narodna zajednica, narod.

Јабре

03.06.2014. 21:01

@Pravnik - Говориш о праву а овде гранатирају цивиле, пале их, убијају жене и децу ... какво право кога још то занима. Основно људско право и право свих живих бића је да бране свој живот. И нисам скретао са теме него ти тачно одговорио а ти очито ниси способан да разумеш. А кога брига правни факултет у Београду ? Мене то лицемерно поље које не поштује нико и не важи за оне са парама или војском не занима, ја се бавим историјом и био сам на факултету да прошетам.

Pravnik

03.06.2014. 22:05

@Pravnik - Naravno da govorim o pravu, pravo određuje naše živote. Sve je podložno zakonima, niko i ništa nije iznad zakona. Na istoku su se prvi digli teroristi koje je naoružala Rusija. Oni su ugrozili i dalje ugrožavaju poredak međunarodno priznate države čiju nezavisnost garantuje i sama Rusija. Krim je pripojen Rusiji, i da, ovaj slučaj se razlikuje od Kosova, jer je Kosovo proglasilo samostalnost u miru, a ovo se sve sprovodi u ratu i nelegalno je.