Vesti

2

Poslanici u četvrtak ispituju Vladu o poplavama

Autor: DAR/SA

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Poslanici u četvrtak ispituju Vladu o poplavama

Izvor: Beta

Gojković: Poslanici u četvrtak ispituju Vladu o poplavama


Ona je tako prokomentarisala inicijativu opozicione Demokratske stranke (DS) da Narodna skupština formira anketni odbor koji bi ispitao da li je bilo propusta u odbrani od poplava.

"Mislim da je izuzetno važno da sačekamo da potpuno prođe elementarna nepogoda, a i premijer Aleksandar Vučić je najavio i rekao ministrima da prave izveštaje, i da će se sa izveštajima pojaviti pred parlamentom", rekla je Gojković za Televiziju Pink.

Kako je navela, u ovom trenutku "nije uputno stavljati na dnevni red debatu o stavovima jedne političke stranke".

Poslanici DS u današnjoj raspravi u Skupštini Srbije ponovili su da je važno zakazati posebnu sednicu parlamenta o poplavama, i da se neće zadovoljiti da se njihova inicijativa pretvori u pitanja predstavnicima vlade koja će poslanici postavljati u četvrtak od 16 do 19 sati.

Inicijativa da se održi sednica parlamenta koja bi isključivo bila posvećana posledicama poplava u Srbiji, danas je naišla na pozitivan prijem među poslanicima, premda neki od njih smatraju da još nije vreme za debatovanje već za rad i saniranje uništenog i oštećenog.

Inicijativa je potekla od poslanika Nove stranke, a njen lider Zoran Živković rekao je novinarima u parlamentu da bi Vlada Srbije trebalo da odgovari na pitanja “koliko je bilo žrtava i zašto neki gradovi nisu branjeni, jer se tri dana pre poplave znalo da nailazi ta vrsta opasnosti”.

On smatra i da bi vlada morala da kaže ko snosi odgovornost za katastrofalne posledice. Za Živkovića je prihvatljiva i ideja da se formira anketni odbor. 

Šef posalnika SNS Zoran Babić kaže da njegova stranka nema ništa protiv održavanja takve sednice, ali i da je vreme da se radi, a ne da se debatuje.

Prva prilika za razgovor na tu temu mogla bi da bude već u četvrtak, kada će predstavnici vlade biti u skupštini, kako je to predviđeno Poslovnikom o radu, budući da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu članovi vlade odgovaraju na pitanja poslanika.

“Evo je prva prilika u četvrtak na posebnoj sednici, kada vlada dolazi na propitivanje u skupštinu”, rekao je Babić. 

I poslanici PUPS-a su spremni da podrze inicijativu za održavanje sednice posvećene poplavama, potvrdio je novinarima u skupštini šef poslaničkog kluba PUPS Milan Krkobabić.

“Uvek ćemo biti za inicijative koje idu u prilog rešenja koja su dobra", rekao je Krkobabić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tamara

Neka odgovore kako su raspustili stab u Sapcu na casnu pionirsku rec posto pismena odluka ne postoji i kako su dozvolili da neformalna grupa ljudi iz SNS donosi mere bez ikakvog pismenog ovlascenja. Sramota, drzava koja krsi zakon, sramota, sramota

Pedja 53

Da, svi se nadamo da ima poštenih političara koji će pokrenuti ovo pitanje! Mora konačno da se sazna istina, zašto nije branjeno naselje Obrenovac, a branjena su neka druga mesta? Čime je raspolagao sektor za vanredne situacije i ko je komandovao akcijama odbrane od poplava? Kako to da je pre samo dve godine "uspešno" izvedena vežba Titel i od ovih istih "glumaca" rečeno da ćemo se uspešno odbraniti od eventualnih poplava?