Kuvanje hrane bez masti i vode? Moguće je!
Ako vam je teško da zamislite pripremu hrane bez masti i vode, zdravstvene statistike će vam možda promeniti mišljenje. Naime, naučno je dokazano da je uzrok svih hroničnih bolesti upravo nezdrava ishrana i nepravilno pripremanje hrane. Pa, hajde da promenimo ovu lošu naviku…
Sreda, 21.05.2014.
15:54
Znamo za kuvanje na masti i u vodi, ali da li smo dovoljno svesni kakve su sve posledice nezdrave ishrane?
Hrana osim što leči, može ozbiljno i da ugrozi zdravlje. Ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje na to kako je pripremaju jer ne znaju da su gojaznost, dijabetes, hipertenzija i srčana oboljenja samo posledica pogrešnog načina kuvanja.
Kako se leto bliži, sve više žena (ali i muškaraca) traži način da svoju liniju dovede u red i uopšte poboljša način života. Nudimo vam jedinstveno rešenje.
Da li znate da postoji posuđe u kome bez vode možete kuvati povrće jer ono samo već sadrži 90 odsto vode?
Naime, kuvanjem u ključaloj vodi gube se dragocene nutritivne vrednosti hrane, njen prirodan ukus i miris i uništavaju vitamini i minerali neophodni za zdravlje. Vodu, ustvari, dodajemo samo da ne bi smo oštetili svoje nekvalitetno posuđe.
Masti imaju energetsku, gradivnu, regulatornu i zaštitnu ulogu. Ljudsko telo koristi masti kao gorivo, odnosno 30 posto dnevne potrebe za kalorijama daju masti. Sve masti se dele na zasićene i nezasićene, a nezasićene na mononezasićene i polizasićene. Nezasićene masti su „dobre“ i sadrže ih maslinovo ulje, bundevino ulje, soja i sojino ulje, morska riba, kao i morski plodovi. Previše zasićenih masti u ishrani može dovesti do mnogih hroničnih bolesti poput srčanih oboljenja, gojaznosti, oštećenje jetre, hipertenzije, kancera.
Ako govorimo o mesu, da li je neophodno pržiti ga u masti? Naravno da ne!
Masti se dodaju kako meso ne bi zagorelo, odnosno da se ne oštetilo nekvalitetno posuđe. A da li znate da postoji posuđe u kome možete peći meso bez grama dodate masti?
Da li ste čuli za neke od karakteristika pametnog Zepter Masterpiece posuđa?
Troslojno akutermno – kompaktno dno omogućava da se toplota ravnomerno širi. Poklopac je težak tako da para kruži i ostaje unutar posude. Digitalnim termokontrolorom programiramo željenu temperaturu i vreme, a Zepter buzzer (alarm) nas obaveštava da je proces kuvanja završen. Preko ova dva uređaja povezuju se Zepter indukciona ploča i Zepter posuda u potpuno automatizovan proces kuvanja. Superiorna, revolucionarna tehnologija za 21. vek!
Kako da se lično uverite?
Zepter organizuje besplatan čas kuvanja! Za više informacija pozovite Zepter call centar na broj 011/ 311–32–33
Zepter – umetnost kuvanja!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare