Četvrtak, 22.05.2014.

08:02

Sparsi pregazili Tander +35 (FOTO)

San Antonio Sparsi ostvarili su novu ubedljivu pobedu protiv Oklahoma Siti Tandera sa 112:77 i poveli 2-0 u finalnoj seriji zapadne konferencije NBA plej-ofa.

Izvor: AK

Default images

Teksašani su tokom drugog i trećeg perioda postigli ukupno 67 poena i primakli se velikom finalu.

Predvodio ih je Toni Parker sa 22 poena, dok je Deni Grin postigao sedam trojki, a Tim Dankan ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

Tander očigledno ne može da se nosi sa Sparsima bez Serža Ibake u Reketu, a u drugom meču serije podbacili su i najbolji igrači, MVP lige Kevin Durent i Rasel Vestbruk su postigli po 15 poena, pogodivši zajedno tek 13 od 40 šuteva iz igre.

Sada se serija seli u Oklahoma Siti, a treći meč na programu je u nedelju.



"Uradili smo svoj posao. Dobili smo prve dve utakmice kod kuće, ali sam siguran da će oni da se vrate i pokušaju da urade isto na svom parketu", rekao je plej Sparsa Toni Parker.

Ekipe koje su izgubile prva dva meča serije u sedam pobeda dvocifrenom razlikom su samo četiri puta u 81 slučaju uspele da se vrate i dobiju.

"Manu misli da je ovo opasna pobeda, ali ja verujem u ovu grupu momaka. Verujem da imamo zrelost, karakter i iskustvo da ostanemo koncentrisani i ne opustimo se zbog ovog ubedljivog trijumfa", rekao je Deni Grin.

Tander je vodio 36:33 nakon čega je usledila serija Sparsa 43:14 od polovine druge do kraja treće četvrtine. Durent i Vestbruk nisu imali odgovor na to u nastavku. Pogodili su zajedno samo četiri šuta u trećoj četvrtini, a Durent je dao samo jedan u poslednjih 16 minuta.

"I da smo izgubili jednim poenom razlike i dalje bi bilo 0-2. Mnogo smo izgubili u dve uzastopne utakmice. Teško je ostati ujedinjen nakon toga, ali imamo grupu momaka koji ne odustaju, naći ćemo način da se izvučemo", rekao je Kevin Durent.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
.
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.
Beta/AP Photo
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: