Capital.ba

Veliki poslovni dogovor Karakasa i Pekinga

17.09.2009. / 12:37

nafta1KARAKAS, Venecuela je danas saopštila da je sa Kinom postigla dogovor o investiciji u istraživanje nafte u rijeci Orinoko vrijedan 16 milijardi dolara.

Venecuela je nedavno potpisala sličan sporazum sa Rusijom čija je vrijednost procijenjena na 20 milijardi dolara.

Predsjednik Venecuele Ugo Čavez rekao je da će ovi sporazumi pojačati proizvodnju nafte u Venecueli za oko 900 000 barela dnevno.

Investitori u naftnu industriju Venecuele žalili su se da nedostatak vladinih investicija u infrastrukturu šteti proizvodnji.

Čavez je u govoru objavljenom na državnoj televiziji rekao da je sporazum sa Kinom postignut na tri godine i da će investicije ići ka razvoju resursa sirove nafte u pojasu rijeke Orinoko.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!