Ćuruvija poručivao Miri Marković: Ja ću biti mrtav, ali Sloba i ti ćete visiti na Terazijama!

Supruga ubijenog vlasnika “Dnevnog telegrafa” i nedeljnika “Evropljanin” Branka Prpa u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila je o njegovom ubistvu i tom prilikom je rekla da je sa progonom Ćuruvije početo i zbog njegovog pisanja o porodici Gaši

  • 12

Branka Prpa je svedočila u Tužilaštvu za organizovani kriminal kako je Slavko Ćuruvija pred ubistvo razgovarao sa Mirjanom Marković, koja ga je optužila da je špijun.

- Slavko mi je ispričao za taj razgovor. On je njoj rekao: "Ja ću biti mrtav, ali ti i Sloba ćete visiti na Terazijama" - svedočila je Prpa, prenosi "Blic".

Ona je napomenula i da je režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković počeo sa progonom Ćuruvije i zbog njegovog pisanja o porodici Gaši.

- Slavko je zbog toga pozvan na informativni razgovor u policiju gde su mu rekli što ne piše da su u pitanju teroristi, a on im je rekao da za njega žene i deca ne mogu da budu teroristi - navela je Prpa.

Ona je svedočila i da ne poznaje Miroslava Kuraka, osumnjičenog da je neposredni ubica Ćuruvije, i da je samo videla njegovu sliku u novinama, gde joj nije ličio na ubicu koga je na trenutak videla. Međutim, navela je i da ne može najbolje da prepozna ubicu, ne samo zato što je prošlo petanaest godina već zato što je u tom trenutku dobila jak udarac u glavu i pala je na zemlju.

- Slavko je pao pored mene i ubica je prišao i pucao još dva puta. Bio je korpulentne građe kao ljudi koji dižu tegove. Njegovo lice nije imalo ni jedno specifično obeležje. Bio je bled i potpuno miran. nosio je crnu kapu - navela je Prpa, a prenosi "Blic".

Ona je svedočila i da je primetila kako je ispred ulaza gde je ubijen Ćuruvija danima pre toga bio parkiran automobil u kome su sedeli neki ljudi. Prpa je navela da su im u policiji koju su zvali zbog tog automobila rekli da su to njihovi pripadnici koji čuvaju obližnju apoteku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VOJVODINA

    20. maj 2014 | 13:17

    Milosevici zlotvori

  • srbin

    20. maj 2014 | 16:45

    zar ima neko da kaže da miloševići nisu zlotvori.jedino komunisti podržavaju miloševića a znamo šta su komunisti.

  • KVzoki

    20. maj 2014 | 16:38

    Kamo sreće i to da doživim, samo umesto tate da bude sin i on je zaslužio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA