Troicki pobedom startovao na travi

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 09.06.2008.

15:58

Default images

Mečevima u Londonu i Haleu počela je sezona igranja tenisa na travi, a prvog dana turnira 'Stela Artua', nezvanične probe Vimbldona, koja se igra za nagradni fond od 713 hiljada evra, Viktor Troicki ostvario je pobedu. Novak Đoković, drugi nosilac, je slobodan u prvom kolu. Viktor Troicki, od ponedeljka 100. igrač sveta, savladao je Izraelca Dudija Selu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

U oba seta naš teniser pravio je po dva 'brejka', a Izraelac po jedan. Odluka je pala posle dobre igre Troickog u drugom delu drugog seta posle vođstva Sele. Izraelac je poveo sa 2:0, Troicki uspeo da izjednači na 2:2, a brejkom na 4:4 obezbedio pobedu, prvu u karijeri na travi.

U drugom kolu Troicki će igrati sa Davidom Nalbandijanom iz Argentine.

Prvi nosilac na turniru je Španac Rafael Nadal, drugi Novak Đoković, a u prvom kolu slobodni su i Rodik, Nalbandijan, Gaske, Mari, Matje i Karlović.

U konkurenciji dublova nastupaju trojica igrača iz Srbije. Zimonjić i Kanađanin Nestor su drugi nosioci i u prvom kolu su slobodni, a Đoković i Tipsarević u prvom kolu igraju sa parom iz Francuske, Klemon, Grožan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: