Titula, pa razlaz. Pre ili kasnije, fudbaleri Crvene zvezde odigraće odloženu utakmicu s OFK Beogradom, potom i Vojvodinom, najverovatnije već protiv „romantičara“ ili u najgorem slučaju na gostovanju „lalama“ u poslednjem kolu, osvojiti još tri boda potrebna za povratak titule na adresu crveno-belih, a onda otići na letnji odmor, s kojeg se mnogi neće vratiti na srpsku Marakanu.


Postalo je uobičajeno da prelazni rokovi budu vrlo prometni u Ljutice Bogdana, a po svoj prilici ni predstojeći neće biti izuzetak. Velike su šanse da priličan broj važnih prvotimaca ne dočeka početak kvalifikacija za Ligu šampiona polovinom jula ili ostane u klubu najdalje do eventualnog prolaza u elitno UEFA takmičenje ili utešnu Ligu Evrope, ako (budući) srpski prvak izvisi za LŠ. Počev od Bobana Bajkovića, s višegodišnjim stažom na Zvezdinom golu. Više puta je pokušavao da ode, ali je izgleda najzad došlo vreme za transfer iskusnog čuvara mreže preko granice. Dejan Kelhar je stigao tek ove zime, kada je dogovorio saradnju do kraja sezone, s opcijom produženja za godinu dana, ali teško je zamisliti da štoper iz Slovenije neće pokušati dobru formu da naplati tamo gde su veće i redovnije zarade. Isto važi i za njegovog zemljaka, vezistu Nejca Pečnika, bez čijih golova i partija na sredini terena i (po potrebi) na mestu desnog beka, ne bi bili osvojeni mnogi bodovi.

Leto bi moglo da bude idealan trenutak za ponovni odlazak u inostranstvo i veznom tandemu Nenad Milijaš – Miloš Ninković, za čije usluge uvek postoji interesovanje. Prvom strelcu ekipe i lige, Draganu Mrđi, takođe. Da se nije jesenas teško povredio Darko Lazović bi možda još na polovini prvenstva napustio srpski fudbal, ovako će to gotovo izvesno učiniti nakon odličnih prolećnih igara. Zvezda bi u odbranu titule sledeće sezone mogla i bez standardnih bekova, jer je Marko Petković na korak od prelaska u Sporting iz Lisabona, a Nikola Mijailović uveliko sortira pozive drugih klubova. Svi oni to rade uz znanje i saglasnost uprave, koja će prodajom najboljih pokušati da vrati deo ogromnih dugova, za početak onaj najurgentniji od (oko) tri miliona evra bivšim igračima i FK Rad, bez čega ne može da se nada licenci za Evropu. A i da hoće ne može im stati na put, jer sadašnji fudbaleri imaju pravo na prevremeni raskid ugovora na štetu kluba, na ime nagomilanih neisplaćenih plata i ugovornih rata.

Moguće novo odlaganje 29. kola

Direktor Jelen Superlige Vladimir Bulatović potvrdio je da zbog obilnih padavina postoji mogućnost novog odlaganja mečeva 29. kola, koji su najpre sa četvrtka pomereni za subotu, dok je poslednje kolo pomereno sa nedelje na sredu 21. maj. „Dobili smo izveštaje iz cele Srbije. Kontaktiramo ljude iz klubova, ali sačekaćemo do petka kada ćemo doneti konačnu odluku. Za sad ne deluje dobro, odnosno nema uslova za igru, tu su i problemi sa putevima“, istakao je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari