Vesti

0

Udovički: Nisam ušla u vladu da bih otpuštala ljude

Autor: RF

Izvor: Tanjug

Udovički: Nisam ušla u vladu da bih otpuštala ljude

Ona konstatuje takođe da ne znamo gde naša država završava, a gde počinje privatni sektor, zato što imamo mnogo neodređenih institucija i vlasništva i očito nismo završili tranziciju u tom pogledu.

Udovički navodi i da je problem što država krije informacije od same sebe, pa jedan deo uprave ne da podatke drugom delu, i niko zapravo nema pravi registar svih organizacija i institucija koje čine ovu državu.

"Sada ne samo da nismo u stanju da vidimo ko je sve stvarno zaposlen, nego i koliko ko zaraduje i po kom osnovu", rekla je Udovički i dodala da je broj zaposlenih u javnom sektoru oko 750.000, a kada bismo uključili i sva javna preduzeca, cifra prelazi 800.000 ljudi.

Procene viškova se još rade, kaže ona i dodaje da očekuje da će do kraja godine znati više.

"Sigurno je da viškova ima, ali nije suština u viškovima već u neefikasnosti. Nisam ušla u vladu da bih otpuštala ljude, nego zato što mislim da je Srbiji neophodna država koja je u stanju da podiže produktivnost svih gradana, a trenutno je koči", podvukla je Udovički u razgovoru za NIN i ocenila da najviše viška zaposlenih u javnom sektoru ima u javnim službama i na lokalnom nivou.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR