Maratonci u Skoplju

Lokalni sport - Utorak 13.05.2014 - 09:13

Vranje – Članovi atletskog kluba “Vranjski Maratonci”, Ninoslav Kostić, Goran Jović i Ivan Stanković učestvovali su na Skopskom maratonu, a Miloš Antić, Mile Ristić i Zoran Stojkovski na polumaratonu koji su održani u nedelju, 11. maja i pritom ostavili povoljan utisak, a ujedno i uspešno reprezentovali grad.

Vranjski maratonci Vranjski maratonci

- Na maratonu je učestvovalo više od 300 takmičara, na polumaratonu više od 1000, kao i 4500 učesnika u humanitarnoj trci. Po užarenom asfaltu i velikoj vrućini pobedio je Emanuel Samal iz Kenije, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila njegova zemljakinja Lusi Vambui Murigi.

Zanimljivo je da je start maratona dao svetski rekorder u maratonu Vilson Kipsang Kiprotič. Na maratonu su učestvovali takmičari iz 47 zemalja i po broju učesnika je oboren rekord.

Trka je bila odlično organizovana, publika je bila sve vreme uz takmičare i bodrila ih – kaže za OK Radio Ivan Stanković.

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: