Kultura

Petak, 09.05.2014.

14:05

Evropski operski dani u Madlenianumu

Opera i teatar Madlenianum, članica udruženja operskih kuća Opera Evrope, obeležiće Evropske dane opere, praznik koji se održava svake godine polovinom maja sa ciljem da se operske kuće povežu sa posetiocima.

Izvor: Tanjug

Default images

Madlenianum će povodom Evropskih operskih dana, sutra kao i 137 operskih kuća širom Evrope, otvoriti svoja vrata posetiocima koji žele bliže da upoznaju i istraže operu.

Operski dani ove godine održavaju se u znaku krilatice "Jorney to Opera" (Izlet u operu) a Madlenianum će predstaviti svoj "dečji program".

Kako je najavio Madlenianum, okrenuli su se mladoj publici, ljubiteljima opere koje tek treba stvoriti kao i deci sa posebnim potrebama jer smatraju da će sadržajno provedeni dan u Operi i teatru Madlenianum značiti više od teatarskog događaja i afirmacije muzike i opere.

Madlenianum je osmislio da deca posle boravka u teatarskom prostoru, na temu onoga što su videli i doživeli, napišu školske radove i sastave a oni će do kraja ove sezone najboljim radovima dodeliti nagrade.

Kao uvod u obeležavanje Operskih dana 10. i 11.maja, mladi solisti iz opere “Ljubavni napitak” juče su napravili opersko iznenađenje u Merkator Hiper marketu na Novom Beogradu, 12 mladih solista horskim pevanjem je pozvalo publiku na proslavu Evropskih operskih dana i delili novu edukativnu brošuru Madlenianuma "Vodič kroz operu".

Obeležavanje Evropskih operskih dana u Madlenianumu počinje sutra u 11 sati Mocartovom operom "Čarobna frula“ a u večernjem terminu od 19 i 30 sati na programu je Donicetijev "Ljubavni napitak, a cena ulaznice iznosi 300 dinara.

Između dve predstave u 16 sati u Bel Etag prostoru održaće se interaktivni koncert klasične muzike pod nazivom "Moje note" namenjen deci predškolskog uzrasta i osobama sa razvojnim poteškoćama.

Njima će profesionalni muzičari posvetiti inkluzivni koncert i pozvaće da, zajedno sa roditeljima, prisustvuju operskim predstavama.

Foto: Image courtesy of Idea go / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: