Arsić predsednik Odbora za finansije, Đilas zamenik

Tanjug

09. 05. 2014. u 10:54

Poslanik SNS Veroljub Arsić izabran je danas za predsednika skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstav

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne strane Veroljub Arsić izabran je danas za predsednika skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, dok je za njegovog zamenika izabran šef poslaničke grupe Demokratske stranke Dragan Đilas.

Arsić je dugogodišnji član Odbora za finansije i dobar poznavalac finansijskih tokova i zakona iz te oblasti, navedeno je u predlogu za njegovu kandidaturu.

Član Odbora iz DS Borislav Stefanović rekao je na sednici, obrazlažući predlog da Đilas bude zamenik predsednika, da je logično da na čelu važnog tela bude predstavnik opozicije kako bi se postigla što bolja kontrola rada vlade.

Šef poslanika demokrata nije prisustvovao sednici, a Stefanović je novinarima rekao da je Đilas opravdano odsutan, jer je imao važne obaveze u vezi sa unutarstranačkim izborima.

Stefanović je rekao da je dobro što je opozicija dobila mesto zamenika predsednika i što je Đilas izabran na tu funkciju, navodeći da je siguran da će Đilas znati da ukaže na brojne nepravilnosti i da da konstruktivne predloge kako da se problemi reše.
“Najvažnije je da odbori konačno postanu brana lošim zakonskim predlozima, a ne samo protočni bojler”, rekao je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Mali bata

09.05.2014. 12:45

Zar jos uvek nisi shvatio sta znaci politicka stranka, na koji nacin ona utice na odnos i blagostanje u drustvu i drzavi, relaciju izmedju parlamenta i politicke stranke.

Zaplanjac

09.05.2014. 12:46

Zemljo Srbijo da li će iko ikada očistiti korov koji nas uništava dve i po decenije. Pa ovo je strašno. Definitivno ništa od promena na bolje.

meni nece niko da komanduje

09.05.2014. 13:07

Ogroman je problem kad politicki interes pogresno se shvati. Mora da pravi se razlika medju zrela i nezrela politicka licnosti, samo jedna samostalno donosi odluke. Mali bata

Mileva

09.05.2014. 15:52

Ovaj je strucnjak za finansije koliko je bio i strucnjak za postenje spram SRS.

novica952

09.05.2014. 17:42

Gospodin Arsić je ispekao dobro svoj poslanički mandat u skupštini prošao od poslanika pa do šefa odborničke grupe i sada je potpredsednik skupštine i kako se radi o čoveku koji dobro poznaje skupštinski rad normalno je da bude predsednik ovako važnog odbora kakav je odbor za finansije.Nesumanjam njegovom dobrom poznavanju finansija što će se videti kod razmatranja budžeta i svih drugih finansijskih propisa koje skupština bude donosila.

Mileva

09.05.2014. 18:51

@novica952 - Ovo ti nije lose, ali bilo bi jos bolje da je u stihu i da se rimuje.

baba Simana

09.05.2014. 19:34

@novica952 - Sve je to Seselj iskolovao a sad mu okrenuli ledja,kakvi su to ljudi?

Miljenko manjina

09.05.2014. 21:39

Lepo je sto se daje mogucnost da zamenik bude iz opozicije i da kontrolise rad predsednika odbora. Samo je zalosno sto ce biti to Djilas. Tog treba u zatvor a ne nekog da kontrolise. Kakav je to kontrolor? Kada je uradio toliko mahinacija i zloupotreba.

Rade

10.05.2014. 13:53

@Miljenko manjina - Ovo postavljenje Đilasa za zamenika predsednika odbora za finansije je totalna sprdnja sa moralom.Sutra,kada bude uhapšen,zbog finansijskih malverzacija u gradu Beogradu,nemojte,nismo znali ko je on.E državo sumnjivih ljudskih vrednosti.