KAMERON VUČIĆU: Vaš izbor za premijera dovešće do prosperiteta Srbije!

- Do vašeg imenovanja je došlo u suštinskom trenutku na evropskom putu Srbije. Želim još jednom da Vas uverim da će Velika Britanija i dalje biti posvećena budućnosti Srbije kao članice EU, uz našu stalnu podršku, kako biste taj cilj i dostigli - napisao je u poruci premijer Velike Britanije premijeru Srbije

  • 20

Predsednik Vlade Velike Britanije Dejvid Kameron čestitao je Aleksandru Vučiću na preuzimanju dužnosti predsednika Vlade Republike Srbije.

- Do vašeg imenovanja je došlo u suštinskom trenutku na evropskom putu Srbije. Pristupni pregovori zahtevaju dug i izazovan proces reformi, ali predstavljaju i mogućnosti za Srbiju pod vašim vođstvom. Ekonomske reforme i reforme u oblasti vladavine prava, borba protiv korupcije, jake i nezavisne institucije, posvećenost demokratskim vrednostima, kao i normalizacija odnosa sa Kosovom, sve je to važno i za Evropsku uniju i za Srbiju. Prepoznajem vašu posvećenost da se bavite ovim pitanjima, kao i želju za nastavak dijaloga sa Kosovom. To bi trebalo da izgradi poverenje, i naroda i investitora, i da dovede do povećane stabilnosti i prosperiteta za ljude u Srbiji. Vašim predsedavanjem OEBS-om, koje predstoji u 2015. godini, Srbija će u velikoj meri biti u žiži interesovanja međunarodne javnosti.

Pozdravljam vašu želju za nastavkom razvijanja regionalnih odnosa, i vaše planove da uskoro posetite Sarajevo. Za Srbiju je, takođe, važno da se uskladi sa širom spoljnom politikom EU. Postupci Rusije u Ukrajini predstavljaju izazov za međunarodno pravo, i pretnju po evropsku stabilnost. Nadam se da će se Srbija uskoro pridružiti EU i osuditi nezakonite postupke Rusije.

Jasno mi je da i Evropska unija mora da se menja i reformiše. Želim još jednom da Vas uverim da će Velika Britanija i dalje biti posvećena budućnosti Srbije kao članice EU, uz našu stalnu podršku, kako biste taj cilj i dostigli. Unapred se radujem radu sa vama, i jačanju naših bilateralnih i privrednih veza kako se Srbija bude približavala članstvu“, zaključuje u svojoj poruci britanski premijer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. maj 2014 | 14:23

    A sad mu je taj isti zapad dobar kad mu pomaže da vlada .

  • Ana

    9. maj 2014 | 19:34

    Vucica hvale svi nasi neprijatelji

  • iznogud

    9. maj 2014 | 18:28

    nevidjena sprdnja.oni od eu koriste sve nedaju nista a mi treba da skinemo gace.pa oni su imali misije i kod draze i kod tita,kod slobe i kod tudjmana,bili su prvi za bombardovanje novog sada zato sto su branili prava siptara. rezultati njihovog prijateljstva po nas srbe su porazavajuci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA